جانم می‌سوزد و کاری از من برنمی ‌آید!

ملتمسانه از مردم تقاضای کمک داریم/زاگرس در آتش است

از آتش سوزی جنگل‌های استرالیا گفتیم دلمان سوخت به حال کوآلاها و کانگوروها اما چرا چشم ببندیم بر سرزمین مادریمان! ای که دستت به امکانات این مملکت میرسد کاری کن، کوه خاییز نیاز به بالگرد آب پاش دارد و بعضی مناطق حریق را نمیتوان با نیروی انسانی خاموش کرد!

حجم ویدیو: 2.32M | مدت زمان ویدیو: 00:00:28

شعله‌ور شدن مجدد آتش در منطقه حفاظت شده خائیز

رییس محیط زیست شهرستان کهگیلویه از شعله‌ور شدن مجدد آتش در منطقه حفاظت شده خائیز خبر داد.

وی تصریح کرد: ملتمسانه از مردم تقاضا داریم برای جلوگیری از تخریب زیستگاه حیات وحش کمک کنند و برای مهار آتش پای کار بیایند.

وی، محل تجمع نیروها را روستای آبکاسه حاشیه کوه خائیز عنوان کرد و افزود: افرادی که می‌خواهند حضور پیدا کنند امروز ساعت ۶ صبح در محل حضور داشته باشند.

منطقه حفاظت شده خائیز با مساحتی بیش از ۳۳ هزار هکتار در سال ۱۳۷۷ به عنوان منطقه حفاظت شده ثبت شد.

این منطقه در فاصله ۱۵ کیلومتری بهبهان است و در حوزه جغرافیایی استان های خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد قرار دارد.

بر اساس آخرین سرشماری، این منطقه بیش از یک هزار ۵۰۰ راس کل و بز دارد که وجود دریاچه سد مارون و چشمه ها، همچنین وجود چند غار طبیعی، گونه هایی چون پلنگ و کاراکال و پرندگان با ارزشی مانند جغد شاخدار و جغد ماهی خوار به اهمیت این منطقه افزوده است.

شعله‌های آتش از ساعت ۱۹ پنجشنبه هفته گذشته تاکنون در دامنه‌های منطقه حفاظت شده خاییز در حال توسعه است.

طی سه روز اخیر زبانه های سوزان آتش طبیعت بکر و گونه های متنوع جانوری و حیوانی این منطقه حفاظت شده را به چالش کشیده است.

یک دهم از اراضی منطقه حفاظت شده خائیز در آتش سوخت

سرهنگ"جمشید محبت خانی" با اشاره به شروع آتش سوزی در مناطق حفاظت شده خائیز از روز پنج شنبه ۸ خردادماه، گفت: بارش‌های مناسب فصلی و افزایش پوشش گیاهی و فرا رسیدن فصل گرما همچنین وزش باد‌های شدید منجر به شعله ور شدن این آتش سوزی شده است.

به گزارش سایت پلیس، وی، عامل انسانی را علت اصلی آتش سوزی عنوان کرد و افزود: عدم برخورداری سازمان‌های متولی از امکانات مناسب و صعب العبور بودن منطقه مانع از مهار آتش و جلوگیری از سرایت آن به سایر مناطق شده لذا صدمات قابل توجهی به بخش عظیمی از طبیعت وارد شده است.

سرهنگ محبت‌خانی ادامه داد: در حال حاضر یک دهم از اراضی این منطقه حفاظت شده دچار حریق شده و تعداد ۱۳۰ نفر از محیط بانان استان خوزستان و کهکیلویه و بویر احمد به همراه جمعی از جنگل بانان، نیرو‌های امدادی، مردمی و نیرو‌های مسلح در حال کمک به اطفای حریق هستند.

این مقام انتظامی افزود: در روز‌های آغازین آتش سوزی بالگرد‌های موجود فقط برای جابجایی محیط بانان قابل استفاده بود، اما در حال حاضر پس از پیگیری‌های ستاد مدیریت بحران تعداد دو بالگرد سپاه پاسداران که مجهز به سیستم آب پاشی هستند فعالیت گسترده‌ای را برای اطفای حریق عهده دار شده اند.

سرهنگ محبت خانی با اشاره به مشکل دائمی مهار آتش در مراتع محیط زیست، گفت: اختصاص بالگرد بومی سازی شده با قابلیت سبدحمل آب از جمله راهکار‌های مهم جلوگیری از افزایش آتش سوزی در مراتع است که بایستی به صورت دائمی در اختیار سازمان محیط زیست و منابع طبیعی قرار گیرد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور با قدردانی از همراهی همیشگی و همه جانبه نیرو‌های مسلح در حوادث و بحران‌های غیرطبیعی، خاطرنشان کرد: آموزش و آگاهی بخشی به مردم، مشارکت دستگاه‌های مختلف و رعایت نکات ایمنی از سوی مردم از دیگر راهکار‌های مناسب برای پیشگیری و کاهش آتش سوزی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی است.

این مقام انتظامی از عموم مردم درخواست کرد هنگام حضور در محیط‌های طبیعی از انداختن ته سیگار و چوب کبریت به این عرصه‌ها و روشن کردن آتش بدون در نظر گرفتن نکات ایمنی و رها کردن اقلام شیشه‌ای که در مقابل نور خورشید به ذره بین تبدیل می‌شوند، جدا خودداری کنند.

سرهنگ محبت خانی، جنگل‌ها و مراتع را امانت الهیِ در اختیار مردم دانست و خاطرنشان کرد: رعایت بهداشت و نظافت عرصه‌های طبیعی هنگام مراجعه به دامان طبیعت و عدم روشن کردن آتش در محیط‌های آسیب پذیر، کمترین کاری است که هر یک از ما می‌توانیم برای صیانت از این امانت الهی انجام دهیم.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور در خاتمه این گفتگو سامانه ۱۵۴۰ محیط زیست و شماره ۱۱۰ مرکز فوریت‌های پلیسی را برای اعلام موضوعات مرتبط با حوادث غیر مترقبه معرفی کرد.

تداوم آتش سوزی در جنگل ها و مراتع گچساران

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد گفت: از روز گذشته تاکنون بیش از ۲۰۰ نفر نیروی عملیاتی و پشتیبانی در کار اطفای حریق در جنگل ها و مراتع گچساران مشارکت کرده اند.

وی عنوان کرد: ۶ دستگاه دمنده کنترل آتش در اختیار امدادگران برای خاموشی آتش در جنگل ها و مراتع این شهرستان است.

هفته گذشته نیز آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع مناطق "خنگ بنار"، "کوه گوهر نارک" در شهرستان گچساران پس از پنج روز تلاش طاقت فرسا مهار شد.

براساس آخرین گزارش ها در این آتش سوزی ها تاکنون ۴۵۰هکتار از جنگل ها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد طعمه حریق شده است.

درختان بلوط، ارزن و بادام کوهی از مهمترین پوشش گیاهی منطقه دیل گچساران است.

شهرستان۱۲۶ هزار نفری گچساران در جنوب کهگیلویه وبویراحمد ،۴۱۵ هزار هکتار جنگل و مرتع دارد.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها