جراحی چاقی منجر به درمان نازایی در زنان چاق میشود
اگر میزان چاقی از یک حدی بالاتر برود، ناگزیر درمانهای تهاجمیتر مانند جراحی را اقتضا میکند. افرادی که مبتلا به چاقی مفرط هستند و BMI آنها از چهل بیشتر باشد یا اینکه BMI آنها بیش از 35 باشد و دچار دیابتی قندی هستند، ممکن است در آنها رژیمهای غذایی و ورزش موثر نباشند و کاندیدای اقدامهای جراحی برای کاهش وزن باشند.
افراد چاق خیلی دوست دارند که در طول مدت کوتاهی خودشان را لاغر کنند، حال آنکه لاغر شدن افراد مستلزم به کارگیری رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن است. جراحیهای درمان چاقی نیز تنها میتوانند خود را برای کوتاه مدت به کمک افراد چاق بیایند و فرد باید اشتباهات خود را در زمینه زندگی، تغذیه و فعالیت اصلاح نماید و جراحی معجزه نمیکند!
بیشترین کاهش وزن پس از جراحیهای چاقی در شش ماه تا یکسال اول پس از جراحی رخ میدهد و در این زمان رعایت رژیم غذایی و افزایش فعالیت فیزیکی حائز اهمیت هستند. بهترین سنی که برای جراحی توصیه میشود، پس از بلوغ تا 60 سالگی است. گاهی جراحی چاقی منجر به درمان نازایی در زنان چاق میشود. امروزه از روشهای جراحی کم تهاجمی (لاپاراسکوپیک) در درمان افراد مبتلا به چاقی مفرط استفاده میشود.
بای پس معده: این جراحی باعث میشود، غذای خورده شده از مسیر دیگری حرکت کند و به بخش پایینتر شکم برود و وارد بخش اول روده کوچک شود. به این ترتیب انرژی کمتری از غذا جذب میشود. بای پس معده را میتوان با عمل جراحی باز یا لاپاروسکوپی انجام داد. در روش لاپاراسکوپی، پزشکان برشهای کوچکی در پوست ایجاد میکنند و جراحی را با یک دوربین ریز و با کمک ابزارهای باریک و ظریف جراحی انجام میدهند. کاهش وزن، کنترل فشار خون و کلسترول بالا، رهایی از عوارض وقفه تنفسی(آپنه) در خواب از مزایا و افزایش خطر لخته شدن خون، مشکلات ریوی، سنگ های صفرا و زخم بستر از معایب این روش است.
گاسترکتومی آستین عمودی: در این روش جراح حدود 80تا 85 درصد معده را برمیدارد. اندازه معده جدید و کوچکتر تقریبا به اندازه یک موز است و میزان غذای خورده شده را محدود میکند. این فرایند به صورت لاپاراسکوپیک انجام میشود. این جراحی حدود 30 تا 60 دقیقه طول میکشد؛ مشکلاتی مانند آسم، دیابت نوع 2، آرتروز، فشارخون بالا، وقفه تنفسی( آپنه) در خواب، کلسترول بالا و بیماری ریفلاکس(برگشت غذا و اسید) معده به مری ممکن است تا حدی بهبود یابد. در این روش کاهش وزن کندتر انجام میشود و به اندازه بای پس معده اثر گذار نیست.
حلقه گذاری دور معده به روش لاپاراسکوپی: یک حلقه که اندازه آن قابل تنظیم شدن است، دور قسمت ابتدایی معده حلقه شده تا یک کیسه کوچک برای نگه داشتن غذا ایجاد شود. این حلقه، مقدار غذایی را که فرد میتواند بخورد، محدود میکند. این فرایند به وسیله جراحی لاپاراسکوپیک انجام میشود. این جراحی تنها حدود 30 تا 60 دقیقه طول میکشد و طی آن به روی معده برشی ایجاد نمیشود. افزایش خطر ایجاد سنگهای صفراوی و احتمال جدا شدن حلقه از معده از جمله معایب این روش است.
چین زدن معده: این فرایند نوع دیگری از دو جراحی پیشین است که در آن آستین با پلیسه زدن ساخته میشود، نه با برداشتن بافت معده به این ترتیب معده قابلیتهای طبیعی جذب مواد مغذی را حفظ میکند. آسم، دیابت نوع 2، آرتروز، فشار خون بالا، وقفه تنفسی( آپنه) در خواب، کلسترول بالا، بیماری ریفلاکس معده به مری و .... از جمله بیماریهای مرتبط با چاقی است که ممکن است با این روش بهبود یابند. مشکلات این جراحی شبیه تمامی جراحیهای بزرگ است.
بالون داخل معده: قراردادن بالون در معده جهت کاهش وزن روش موثر و غیر جراحی بوده که تاریخچه مصرف آن قدیمی است. وجود بالون در معده سبب میشود تا فرد احساس سیری زودرس نماید. میزان کاهش وزن در 6 ماه اول با مصرف آن بین 9 تا 18 کیلوگرم است و بعد از آن باید بالون خارج شده و تغییر شیوه زندگی و تغذیه مد نظر قرار گیرد. قرادادن و خارج کردن بالون داخل معده باید توسط یک تیم خبره صورت گیرد. متاسفانه در صورت عدم رعایت رژیم غذایی پس از خارج کردن بالون، چاقی مجددا عود میکند./سیناپرس
ارسال نظر