آکنه در افرادی که روزانه لبنیات مصرف میکنند بیشتر است
بریژیت درنو از پژوهشگران بیمارستان دانشگاه نانتز فرانسه میگوید: مطالعات انجام شده، برای اولین بار به ما این امکان را میدهد که مهمترین فاکتورهای مواجهه با آکنه را پیش از هر نسخه درمانی، از طریق خود بیمار و سوالاتی که از او پرسیده میشود، شناسایی کنیم.
نتایج تحقیقات نشان میدهد، آکنه در افرادی که روزانه لبنیات مصرف کردهاند در مقایسه با افرادی که لبنیات مصرف نمیکردند بهطور قابلتوجهی بیشتر است. بروز آکنه در افرادی که لبنیات را به طور روزانه مصرف میکردند، 2/48 درصد گزارش شده در حالی که این میزان در افرادی که به طور منظم از این مواد استفاده نمیکنند، 8/38 درصد است.
این اختلاف آماری در بین افرادی که آب گازدار (سودا) یا نوشیدنیهای قندی مصرف میکردند، 6/35 درصد بوده و کسانی که این نوشیدنیها را مصرف نمیکردند، 31 درصد است.
37 درصد از مصرف کنندگان دائمی شیرینی و شکلات با اکنه دست و پنجه نرم کرده و در مقابل این آمار در بین افرادی که به این خوردنیها علاقهای ندارند، 8/27 درصد است. بروز آکنه در بین طرفداران سرسخت آبنباتها و تنقلات شیرین 7/29 درصد بوده و در بین کسانی که از این مواد در رژیم غذائی خود استفاده نمیکردند، 1/19 درصد گزارش شده است.
نکته عجیب و دور از ذهن، در بررسی نتایج فوق، این است که مصرفکنندگان پروتئین آبپنیر 11 درصد بیشتر دچار آکنه میشوند و در مقابل 7 درصد افرادی که از این پروتئین استفاده نمیکنند، دارای آکنه هستند.
پژوهشگران همچنین دریافتند 9/11 درصد افراد مبتلا به آکنه، آستروئیدهای آنابولیک (anabolic steroids) را مصرف میکردهاند درحالیکه 2/3 درصد این افراد آستروئیدهای آنابولیک را استفاده نمیکردند.
قابل توجه است که قرار گرفتن در معرض آلودگی یا استرس باعث میشود تا افراد در خطر ابتلا به آکنه قرار گیرند. این تحقیقات همچنین نشان میدهد، اقدامات خشن و مراقبتهای نامناسب از پوست میتواند بروز لکه های پوستی را شایعتر سازد.
علاوه بر این موارد، باید ذکر کرد، این نتایج، هیچ تأثیر قابلتوجهی را در استفاده از دخانیات برای بروز آکنه نشان نمیدهد درحالیکه پیشازاین دخانیات بهعنوان یک محرک بالقوه در بروز این عارضه عنوان میشد./سیناپرس
ارسال نظر