عضو هیاترئیسه شورای عالی استانها:
قانون بازدارنده در خصوص قطع و قاچاق درختان وجود ندارد
عضو هیات رئیسه شورای عالی استانها گفت: برای مقابله با قطع و قاچاق درختان قانون محکم و قطعی وجود ندارد، منابع طبیعی، سازمان جنگلها و سازمان محیط زیست در حفظ و حراست از درختان خودرو و جنگلی آنچنان که باید تلاش نمیکنند.
به گزارش روز چهارشنبه شورای عالی استانها غلامرضا ضیایی با بیان اینکه وضعیت درختان در کشور نگرانکننده است، افزود: برای مثال در جنگل ارسباران که یکی از مناطق بکر و باستانی گردشگری ایران است، متاسفانه هر روز شاهد قطع درختان توسط سوداگران هستیم.
عضو هیاترئیسه شورای عالی استانها گفت: در بسیاری از شهرها برخی از شهروندان بهویژه مغازهدارها به دلایل واهی اقدام به قطع درخت میکنند، در حالی که قانون در این زمینه وجود دارد و اگر ریشه درختی که شهرداری کاشته است برای یک مغازه ایجاد مزاحمت کند، باید تنها ریشه آن بریده و برداشته شود نه کل درخت قطع شود.
رئیس کمیسیون اشجار شورای شهر نیر با اشاره به نحوه فعالیت این کمیسیون گفت: بر اساس قانون کسی که قصد قطع درخت در درون بافت شهری و حتی کشاورزی را دارد باید از کمیسیون اشجار شورای شهر مجوز دریافت کند.
او گفت: این کمیسیون هر ۲ هفته یکبار جلسه برگزار میکند که در آن شهردار، رئیس کمیسیون، دبیر کمیسیون، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی عضو آن هستند، قبل از برگزار جلسه کارشناسان درخواست قطع درخت را بررسی میکنند و به کمیسیون گزارش میدهند و کمیسیون هم تصمیمگیری میکند، برای مثال قطع درخت کهنسال باید طوری باشد که از ریشه خشک نشود و امکان رشد دوباره آن وجود داشته باشد همچنین کشاورز موظف است به ازای هر درخت ۱۰ نهال بکارد.
ضیایی اضافه کرد: زمانی که قطع درخت بهصورت غیرقانونی انجام شود، تشکیل پرونده داده و به دادگاه میفرستیم، اما خلاء قانونی در این حوزه وجود دارد، برای مثال فردی ۵۰ درخت کهنسال را قطع میکند و دادگاه در نهایت فرد قانونشکن را ۵۰۰ هزار تومان جریمه میکند. این قانون توان بازدارندگی ندارد.
نماینده استان اردبیل در شورای عالی استانها اعلام کرد: در شورای عالی استان ها طرحهایی را ارائه کردهایم، اما تاکنون به نتیجه قطعی نرسیده است.
ارسال نظر