نکات ایمنی که باید در آیین شام غریبان رعایت کنیم
عزادارانی که با حضور در معابر و خیابانها اقدام به برگزاری مراسم شام غریبان میکنند، از روشن کردن شمع در مجاور درختان، خودروها و تکیه با محافظ برزنتی و... خودداری کنند.
به گزارش مستقل آنلاین؛ به نقل از ایسنا، کارشناس آموزش سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان، گفت: برخی موارد دیده شده که عزاداران در ظرف یکبار مصرف اقدام به روشن کردن شمع میکنند که در این شرایط ممکن است شعله شمع به ظرف سرایت کرده و باعث بروز آتشسوزی شود.
برگزاری مراسم عزاداریهای حسینی در ماه محرم به ویژه آیین شام غریبان و خیمهسوزی در سطح کشور، همه ساله با حادثههایی مانند آتش سوزی و برق گرفتگی روبرو بودهایم که شهروندان دچار خسارتهای جانی و مالی شدهاند، اما در صورت رعایت نکات ایمنی شاهد بروز چنین حوادث تلخی در جامعه نخواهیم بود.
روح الله فدایی، کارشناس آموزش سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان گفت: شام غریبان اگر قصد روشن کردن شمع در محیطهای سربسته شامل تکیه، حسینیه و مسجد را دارید حتما توجه داشته باشید که شعله شمع با لوازم قابل اشتعال نظیر پرده، پشتی، فرش و ... در تماس نباشد.
وی افزود: یکی از وسایل ایجاد آتش سوزی، بی احتیاطی با شمعِ روشن است بنابراین به همه شهروندان سفارش می کنیم که از نزدیک کردن شمع به لباس جدا خودداری و آنها را در شمعدان یا وسیله ایمن روشن و نگهداری کنند.
فدایی افزود: در برخی از موارد دیده شده که عزاداران در ظرف یکبار مصرف اقدام به روشن کردن شمع میکنند که در این شرایط ممکن است شعله شمع به ظرف سرایت کرده و باعث گسترش حریق و بروز آتشسوزی شود.
کارشناس آموزش سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان، تصریح کرد: عزادارانی که با حضور در معابر و خیابانها اقدام به برگزاری مراسم شام غریبان میکنند، از روشن کردن شمع در مجاور درختان، خودروها و تکیه با محافظ برزنتی و... خودداری کنند و از مواد سریع الاشتعال در این مراسم از جمله بنزین به هیچ وجه استفاده نشود.
وی تاکید کرد: شهروندان هنگام بروز هرگونه حادثه احتمالی ضمن حفظ خونسردی خود، در محیطهای بسته اولویت خروج را به بانوان، سالخوردگان و کودکان اختصاص دهند و بدون اقدام شتابزده با شماره ۱۲۵ آتش نشانی تماس گرفته و یا ماموران آتش نشانی مستقر در محل را مطلع کنند.
ارسال نظر