یاسمین مقبلی فضانورد ایرانی کیست ؟ + بیوگرافی و تصاویر

یاسمین مقبلی (زادهٔ ۳ تیر ۱۳۶۲ خورشیدی) خلبان، سرگرد سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا و فضانورد ایرانی-آمریکایی ناسا است.

یاسمین مقبلی فضانورد ایرانی کیست ؟ + بیوگرافی و تصاویر

یاسمین مقبلی (زادهٔ ۳ تیر ۱۳۶۲ خورشیدی) خلبان، سرگرد سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا و فضانورد ایرانی-آمریکایی ناسا است. او فارغ‌التحصیل موسسه ام‌آی‌تی، مدرسهٔ عالی نیروی دریایی آمریکای و دانشکده خلبانی تست نیروی دریایی ایالات متحده است و بیش از دو هزار ساعت پرواز با ۲۵ نوع هواپیمای مختلف را در سابقه دارد.

 

یاسمن مقبلی

سنین جوانی و تحصیل

یاسمین مقبلی فرزند فرشته و کامی مقبلی در ۳ تیر ۱۳۶۲ خورشیدی (۲۴ ژوئن ۱۹۸۳) در باد نواهایم آلمان به دنیا آمد.والدین او پس از انقلاب ۱۳۵۷ از ایران مهاجرت کردند و پس از مدتی سکونت در آلمان، در بالدوین، نیویورک ساکن شدند. مقبلی از دبیرستان بالدوین فارغ‌التحصیل شد و در دورهٔ دانش‌آموزی خود در کمپ فضایی آکادمی پیشرفته فضایی شرکت کرد. مقبلی کارشناسی مهندسی هوافضا را از دانشگاه ام‌آی‌تی اخذ کرده و مدتی نیز برای تیم بسکتبال این دانشگاه بازی کرده‌است.

 

دورهٔ نظامی

مقبلی به عنوان افسر تفنگداران دریایی ایالات متحده و خلبان بالگرد سوپرکبرا آموزش دید و در این دوره ۱۵۰ مأموریت جنگی را به انجام رساند. او مدرک کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا را از مدرسه تحصیلات تکمیلی نیروی دریایی دریافت کرد. او همچنین دورهٔ آموزشی خلبانی را در پایگاه نیروی هوایی-دریایی یوما گذرانده‌است. مقبلی، از سال ۲۰۰۸ کار خلبانی هواپیماهای نظامی را شروع کرد. او بیش از دو هزار ساعت پرواز با ۲۵ نوع هواپیمای مختلف را در سابقهٔ خود دارد. مقبلی در دوران خدمت خود در ارتش آمریکا در سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ در عملیات آمریکا در افغانستان شرکت داشته‌است.

 

یاسمن مقبلی

فعالیت در ناسا

در ژوئن ۲۰۱۷، مقبلی یکی از دوازده نفری بود که به عنوان عضو گروه ۲۲ فضانوردان ناسا (ملقب به «لاک‌پشت‌ها») انتخاب شد و آموزش دو سالهٔ خود را آغاز کرد.مقبلی به همراه چهار زن و هفت مرد دیگر از میان ۱۸ هزار فرد داوطلب برای شرکت در این دوره، برگزیده شده‌است. در دسامبر ۲۰۲۰ اعلام شد مقبلی یکی از فضانوردانی خواهد بود که در برنامه فضایی آرتمیس ناسا به منظور فرستادن نخستین زن به روی ماه تربیت خواهد شد.

 

زندگی شخصی

یاسمین مقبلی در وبستر تگزاس زندگی می‌کند. والدین او در دلری بیج، فلوریدا و برادر بزرگترش، کاوه در پیتسبورگ، پنسیلوانیا زندگی می‌کنند.

 

NASA is finally bringing on new astronauts — including this cool chick

جوایز و افتخارات

مقبلی تاکنون چهار نشان هوایی، مدال ستایش، سه مدال موفقیت در نیروی دریایی و نشان ویلی مک‌کول، در دورهٔ فعالیت خود به دست آورده‌است.

 

تکمیلی:

«یاسمین مقبلی» فضانورد ایرانی‌تبار به ماه می‌رود

بنابر اعلام ناسا، ۱۸ نفر در قالب پروژه «آرتمیس» به کره ماه می‌روند که در میان آن‌ها نام نام «یاسمین مقبلی»، فضانورد ایرانی‌تبار نیز به چشم می‌خورد. آژانس فضایی ناسا دو سال قبل از بین ۱۸۳۰۰ داوطلب ۱۳ نفر‌ را به عنوان گروه «لاک‌پشت» برای ارائه آموزش‌های سخت فضایی انتخاب کرد. این ۱۳ نفر پس از طی آموزش‌های لازم رسما به عنوان فضانوردهای ناسا انتخاب شدند و حالا از بین آنها عده‌ای برای سفر به ماه در قالب پروژه «آرتمیس» انتخاب شده‌اند.

در این پروژه تا سال ۲۰۲۴ بشر دوباره پا روی ماه می‌گذارد، با این حال برخی از متخصصان هوا و فضا این بازه زمانی را بسیار کوتاه و دستیابی به این هدف را تقریبا غیرممکن می‌دانند. ناسا اما مصرانه قصد پیشبرد این برنامه را دارد و حالا اسامی ۱۸ فضانورد این برنامه را اعلام کرده که شامل ۹ زن و ۹ مرد است و در بین آنها نام یاسمین مقبلی هم دیده می‌شود.

اسامی این افراد توسط «مایک پنس»، معاون رییس جمهور آمریکا در پایگاه فضایی «کندی» اعلام شد. بین آنها نام فضانوردان کار کشته‌ای مثل «جوزف آکابا» و «استفانی ویلسون» با تجربه ۳ بار سفر فضایی، «کریستینا کوخ» رکورددار بیشترین مدت اقامت در فضا بین زنان «کیت رابینز» با ۲ سفر و «ویکتور گلور»، که همین اواخر با کپسول کرو دراگون به فضا رفت دیده می‌شود.

در مجموع ۹ نفر از این افراد سابقه سفر فضایی را دارند، ۸ نفر از کلاس‌های سخت ناسا برای آموزش فضانوردی موفق بیرون آمده‌اند و یک نفر هم سال ۲۰۱۳ انتخاب شده اما تا کنون سفری نداشته است. «یاسمین مقبلی» جزو گروهی است که تا کنون تجربه سفر فضایی نداشته‌اند اما وی دانش‌آموخته مهندسی هوافضا از «MIT» است و تجربه ۱۶۰۰ ساعت پرواز و ۱۵۰ عملیات هوایی آموزشی را در کارنامه دارد.

ناسا قصد دارد این افراد را در سال ۲۰۲۴ به قطب جنوب ماه و همان جایی بفرستد که آپولو ۱۷ در سال ۱۹۷۲ فرود آمده بود. ماموریت‌های آتی به مقصد کره ماه با فضاپیمای «اوریون» عملی خواهد شد که توسط راکت غول پیکر SLS به پرواز درخواهد آمد.

 

منابع : ویکی پدیا 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها