پخت حلیم با پنبه تکذیب شد
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادعای وجود پشم، پنبه و الیاف سلولزی در حلیم موجود در بازار را رد کرد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادعای وجود پشم، پنبه و الیاف سلولزی در حلیم موجود در بازار را رد کرد.
محسن فرهادی با بیان این مطلب افزود: شایعه وجود پنبه، الیاف سلولزی و حتی پشم گوسفند در حلیم موجود در بازار از مدتها پیش توسط برخی از رسانههای معاند و در فضای مجازی مطرح شده و هر ساله در ماه رمضان تکرار میشود.
وی گفت: مرکز سلامت محیط و کاروزارت بهداشت برای این که این شبهه در جامعه ایجاد ناامنی غذایی میکند، اقدام به تشدید بازرسیها و نظارتها در کلیه مراکز عرضه حلیم کرد و به تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز ابلاغ کردیم ضمن بررسیها و نظارتها نسبت به برداشت نمونههای بافت شناسی نیز اقدام کنند.
معاون مرکز سلامت محیط وکاروزارت بهداشت ادامه داد: حدود ۳۵۰ مورد فقط در استان تهران توسط سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی اقدام به نمونه برداری سنجش بافت و ارسال به آزمایشگاه شد. در تمام این نمونهها هیچ موردی مبنی بر وجود پنبه، الیاف سلولزی و پشم گوسفند در حلیمها مشاهده نشد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار بیان کرد: البته مواردی داشتیم که کیفیت گوشت به کار رفته در حلیم خوب نبوده است و در نظارتها با واحدهای متخلف مربوطه برخورد شده است. ولی دروغِ وجود پنبه و الیاف سلولزی در حلیم دوباره در فضای رسانههای و ماهوارهها به تازگی مطرح شده است.
فرهادی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ گونه شکایت مردمی که فردی چنین موادی را در حلیم دیده یا خورده باشد و اقدام به شکایت کند نداشته ایم، افزود: طبیعتا بلع پنبه، الیاف سلولزی و پشم گوسفند همراه حلیم طبیعتاً کار سختی است، ولی هیچگونه شکایتی مردمی به ۱۹۰ تاکنون در این زمینه گزارش نشده است.
وی تصریح کرد: اشتباه تشخیصی که ممکن است مورد سوء استفاده قرار گیرد این است که معمولا در فرآیند پخت حلیم، گوشت چه گوشت سفید باشد چه قرمز، حدود چهار یا پنج ساعت پخته میشود. بعد از پخت، الیاف گوشت از هم جدا شده و رنگ خود را از دست داده و سفید رنگ میشوند.
معاون مرکز سلامت محیط و کار افزود: سپس این گوشت پخته شده با آب گندم خیس خورده مخلوط شده و حدود ۶ تا ۷ ساعت دیگ باز پخته میشود و سپس میکس میشود. این ساعاتِ زیاد طبخ گوشت بعد از شستن حلیم در سبزی شور و با آب موجب میشود الیاف گندمی توسط آب شسته شده و آن گوشتی که سفید رنگ شده و خاصیت الاستیسیتهای پیدا کرده فقط مشاهده میشود.
وی خاطر نشان کرد: به همین دلیل در نگاه اول با چشم غیرمسلح چنین به نظر میرسد که این گوشتی که با گندم میکس شده الیاف پنبه هستند و هرچه که هست گوشت نیستند. در حالی که شناسایی این بافت فقط در آزمایشگاه تخصصی بافت شناسی امکانپذیر است.
معاون مرکز سلامت محیط و کار بیان داشت: کلیه نمونههای دانشگاهی ما به آزمایشگاه سازمان غذا و دارو و آزمایشگاههای مجاز و همکار این سازمان و آزمایشگاههای مجاز دامپزشکی ارسال شدند که تاکنون هیچ موردی خوشبختانه از بحث وجود پنبه، پشم والیاف سلولزی در حلیمهای موجود در بازار به اثبات نرسیده است.
فرهادی افزود: همین امروز هم باز به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و دانشگاههای علوم پزشکی استان تهران اعلام کردیم که کنترلها را تشدید کنند و دوباره اقدام به برداشت نمونه کنند. تاکنون دهها نمونه نیز به آزمایشگاهها ارسال شده که آخرین نتایج آن را تا چند روز آینده اعلام عمومی خواهیم کرد.
وی در پایان تاکید کرد: از مردم میخواهیم برای خرید حلیم، آش و نظایر آن فقط به مراکز مجاز که پروانه کسب و مجوز بهداشتی از دانشگاههای علوم پزشکی دارند مراجعه کرده و از خرید فلهای و دست فروشی حلیم پرهیز کنند.
ارسال نظر