به بنبست رسیدن سیاستها در زمینه ازدواج
مدیرکل فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در تحلیل مستند «ایکسونامی» که به همت سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران ویژه طلاب پخش شد، سیاستهای کشور در جهت امر ازدواج را ناکارآمد و قانونزده عنوان کرد.
جلسه نمایش و تحلیل مستند «ایکسونامی» ویژه طلاب و مبلغان فعال استان تهران به همت مدرسه علم و عمل سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران و با حضور حجتالاسلام سهرابی - مدیر کل این سازمان -، برونی - تهیهکننده مستند -، سینا کلهر - مدیر کل فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی - و ابوالفضل اقبالی - کارشناس خانواده - در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد.
پس از تماشای مستند، حجتالاسلام سهرابی - مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران - در سخنانی کوتاه از طلبهها خواست که در مسائل فرهنگی، اجتماعی و ... به صورت تخصصی به مسائل وارد شوند و از فضای حاشیهای و غر زدنها فاصله بگیرند.
او در ادامه گفت: طلبهها به صورت تخصصی وارد صحنه عمل شوند و برای این کار باید طرح مشترکی داشته باشند. امیدواریم سازمان تبلیغات بتواند فضایی فراهم کند تا طلبههای تهران دور هم جمع شوند، گفتوگو کنند و به طرح مشترکی برسند تا هر کس در هر فضایی که خدمت میکند، مجری آن طرح باشد.
سهرابی افزود: مدرسه علم و عمل سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران نیز بنا دارد تا این فرصتهای آموزشی را برای طلبهها فراهم کند و زمینه و ظرفی برای گفتوگو بین طلبهها فراهم کند. جهتگیری تخصصی پیشنهاد امروز ما به طلبههای تهرانی است. فرصتها را شناسایی کنید و دغدغه خود را جهت خدمترسانی انتخاب و به آن عمل کنید.
در ادامه جلسه سینا کلهر - مدیرکل فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی - در تحلیل این مستند گفت: در حال حاضر ازدواج دائم، قانونی و ثبتشده به عنوان مهمترین سیاست جمهوری اسلامی ایران برای امر جنسی تعیین شده است که این سیاست بر اساس آمارهای رسمی به بنبست و بحرانی اساسی رسیده است. آمارهای مختلفی درباره تعداد افراد «در سن ازدواج» بیان میشود ولی بر اساس رسمیترین آمارها، مجموع افراد دختر و پسر در سن ازدواج نزدیک به ۱۲ میلیون نفر است. دختران ۱۵ تا ۵۰ ساله و پسران ۲۴ تا ۵۵ ساله در این بازه قرار دارند و از این آمار ۱۲ میلیونی، فقط حدود ۶۴۰ هزار ازدواج انجام شده است.
کلهر ادامه داد: با تمام این تفاسیر مهمترین اقدامات کشور برای امر ازدواج، یکی وام ازدواج بوده که اکثر آمارها بر اساس وضعیت نابسامان اقتصادی، کفایت نداشتن این وام را نشان میدهد و دیگری قانونی در این خصوص نوشته شده که عملا دولت برای اجرایی کردن آن تا به حال بودجهای در نظر نگرفته است. در یک پژوهش، علت ازدواج نکردن افراد از آنها پرسیده شده که ۸۵ درصد افراد پاسخگو، نبود شغل را مهمترین دلیل ازدواج نکردن ذکر کردهاند.
ابوالفضل اقبالی - کارشناس حوزه خانواده - نیز این مستند را نمای دیگری از مدرنیته معرفی کرد و افزود: آن چیزی که وجه نگرانکننده پیامهای این مستند در ایران است، شروع رفتارهای جنسی و یا کاهش نرخ ازدواج نیست؛ بلکه مشکل ظهور عقلانیت جدیدی در رفتار جنسی است که قصد دارد رفتارهای ناهنجار را هنجار جلوه دهد به نحوی که اگر در برابر آن بایستید و موضع داشته باشید، شما را غیرنرمال معرفی میکند. درنتیجه ما باید با تعاملات درست خود در جامعه، این عقلانیت را به چالش بکشانیم و به سمت مقابله با آن قدم برداریم.
برونی - تهیهکننده مستند «ایکسونامی» - هم در پایان گفت: در حال حاضر در کشور ما فضای ازدواج به شدت بسته شده، دیگر تقوا و توصیههای اخلاقی جواب نمیدهد، آمارها خیلی ترسناک شده و من قصد سیاهنمایی ندارم ولی برای حل این بحران یک همت و تلاش ملی نیاز است.
ارسال نظر