خطراتی که روروئک برای کودکانمان دارد
ستفاده کردن یا نکردن از روروئک هنوز هم یکی از چالشبرانگیزترین مواردی است که در حوزه کودک بر روی آن بحث میشود. از آنجایی که که کودک در هر صورت روال فیزیولوژیک خود را طی میکند و راه میافتد آیا استفاده از روروئک میتواند به راه رفتن کودک شما کمک کند یا خیر؟ آیا راه افتادن زودتر از موعد، آنقدر مهم است که راه رفتن نادرست با روروئک را به کودکانمان تحمیل کنیم؟!
برخی از متخصصان حوزه کودک معتقدند استفاده از روروئک مفاصل و عادتهای حسی کودکان را با مشکلاتی مواجه میکند و باعث دیرتر راه افتادن آنها میشود. همچنین استفاده از روروئک خطراتی مانند چپ کردن و افتادن را نیز برای بچهها به همراه دارد.
در سال 1990، هنگامی که استفاده از روروئک هنوز در ایالات متحده پرطرفدار بود، کمیسیون ایمنی محصولات قابل فروش اعلام کرد که روروئکها نسبت به دیگر محصولات کودکان نقش بیشتری در صدمات و جراحات اطفال، بازی میکنند. کودک به وسیله روروئک میتواند بیش از آنچه که به طور طبیعی قادر است، تحرک داشته باشد و سرعت او بیش از زمان لازم برای واکنش والدین است.
مطالعات جدید انجام شده در این حوزه نشان میدهد در هر سال، 2 هزار کودک با آسیبهای مربوط به روروئک به اتاقهای اورژانس مراجعه میکنند. این آسیبها بیشتر در ناحیه سر و گردن آنها بوده و حالت آن به گونهای است که گویا از پله سقوط کردهاند.
دکتر گری اسمیت، مدیر مرکز تحقیقات و آسیبشناسی در بیمارستان کودکان اوهایو در تازهترین تحقیقات خود به بررسی عوارض و آسیبهای روروئک به کودکان پرداخت و اظهار داشت: این دستگاه به لحاظ طراحی ذاتاً خطرناک است و به همین دلیل نباید به بازار عرضه شود. به همین دلیل انجمن امراض کودکان آمریکا خواستار ممنوعیت تولید و فروش روروئک در این کشور شده است.
وی معتقد است حتی هنگامی که کودکان در سطح زمین هستند، روروئک به آنها اجازه میدهد که به آشپزخانه، بخاری، شومینه، مواد شوینده و خطرناک به راحتی دسترسی پیدا کنند و دچار سوختگی و مسمومیت شوند.
اما در ادامه تحقیقات اسمیت اخبار خوبی را نشان میدهد. تعداد صدمات مرتبط با روروئکها از سال 1990 به بعد که منجر به آسیبدیدگی بیش از 20 هزار کودک شد به طور چشمگیری کاهش یافت. پس از آن در دهههای بعد، تولیدکنندگان شرکتها شروع به تولید روروئکهای ثابت بدون چرخ کردند. در این روروئکها کودک در یک صندلی شبیه به صندلی روروئک قرار داده میشود و میتواند بچرخد یا تکان بخورد ولی حرکت نمیکند.
همچنین در این زمان اتحادیه استانداردهای فدرال که در سال 1997 توسط کمیسیون ایمنی کالاهای مصرفی (CPSC) وضع شد، شرکتها را وادار به ساخت روروئکهای چرخدار عریضتر از درهای معمولی نمود یا ساخت روروئک همراه با ترمز کرد که در صورت افتادن از لبه یک چرخ، چرخها را متوقف میکند.
در ادامه اتحادیه در سال ۲۰۱۰ استانداردهای سختگیرانهتری را نیز با آن اضافه کرد و شرکتها را از ساخت روروئک بدون ویژگیهای ایمنی مورد نظر منع کرد. اگرچه با وضع چنین قوانینی از تعداد جراحات به کودکان تا حد بسیاری کاسته شد اما هنوز گزارشهایی مبنی بر آسیبدیدگیهای جدی در کودکان مشاهده میشود.
دکتر اسمیت میگوید: بیشتر این جراحات شامل شکستگی جمجمه، ضربات مغزی و سوختگیهای سر و گردن میشود. همیشه به یاد داشته که کودکان در روروئک در امان نیستند چرا که در این وسیله کودک با چنان سرعتی حرکت میکند که به شما فرصت هیچ واکنشی را نمیدهد.
دکتر اسمیت معتقد است که همواره راههای بهتری برای نگهداری از کودکان وجود دارد پس وسوسه نشوید و پیش از خرید این وسیله به ظاهر جذاب برای کودکان خود به این نکات نیز توجه کنید:
- کودکان را به روی شکم بخوابانید: اسمیت یکی از طرفداران قرار دادن نوزاد روی شکم روی زمین برای دورههای کوتاهمدت است. این کار به کودک این امکان را میدهد که سرش را بلند کند، غلت بزند، دستها و زانوهایش را بالا ببرد و حتی شروع به خزیدن کند.
- از روروئکهای ثابت استفاده کنید: این روروئکها شبیه روروئکهای معمولی هستند اما چرخ ندارد. در این وسیله دیگر خبری از حرکتهای مداوم کودک نیست و او تنها میتواند بر روی صندلی خود بچرخد و تکان بخورد.
- از تخت خواب نوزاد Playpens استفاده کنید: استفاده از این تختخوابها به کودکان شما اجازه میدهد که فضای ایمنی برای حرکت خود داشته باشد.
- از صندلیهای بلند ثابت با قابلیت تنظیم ارتفاع استفاده کنید: با این وسیله دیگر نیازی نیست که در هنگام شام کودک را دور از میز غذا یا سفره نگه دارید، بلکه هر کجا که نشستهاید او را در کنار خود گذاشته و حواس او را به اسباببازیهایی که روی صفحه صندلی قرار دادهاید گرم کنید.
ارسال نظر