کشف اولین مولکولهای گازی از یک دنبالهدار
یک گروه ستارهشناسان از اروپا، آمریکا و شیلی اولین مولکولهای گازی را از یک دنبالهدار بین ستارهای که متعلق به منظومه شمسی نیست کشف کردند.
محققان با استفاده از تلسکوپهای زمینی که روی دنبالهدار ۲I / Borisov حین عبور آن از داخل منظومه شمسی تنظیم شده بود موفق به کشف ردههایی از سیانوژن در اتمسفر این دنبالهدار شدند.
دنبالهدار ۲I/Borisov که برای اولین بار از ۳۰ اوت (۸ شهریور) ۲۰۱۹ کشف شد، دومین جرم بین ستارهای است که حین عبور از منظومه شمسی کشف شده است اما این جرم برخلاف جرم بین ستارهای قبلی که Oumuamua نام دارد به عنوان یک دنبالهدار شناخته میشود زیرا تصاویر تلسکوپی نشان میدهند که این جرم یک جرم کوچک و یخی با دنباله ابرمانندی از گاز است که هنگام نزدیک شدن به خورشید بزرگتر و چگالتر میشود. سیارک Oumuamua اولین جرم بین ستارهای مهمان منظومه شمسی بود که در سال ۲۰۱۷ کشف شد.
به گفته پروفسور آلن فیتزیمونز از مرکز تحقیقات اخترفیزیک، دانشگاه کوئین، بلفاست، کشف اخیر ردههایی از سیانوژن فرصتی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ترکیب این دنبالهدار بین ستارهای ارائه میدهد.
از آنجاکه وجود سیانوژن در دنبالهدارهای منظومه شمسی رایج است وجود این ماده شیمیایی در دنبالهداری که از خارج این منظومه میآید جالب توجه خواهد بود. این گاز شیمیایی در سال ۱۹۱۰ که در دنباله ستاره دنبالهدار هالی کشف شد، موجب ایجاد رعب و وحشت در میان مردم شد؛ در آن زمان قرار بود زمین از میان دنباله هالی عبور کند یک ستارهشناس با ادعای بی موردی اذعان داشته بود که این پدیده موجب از بین بردن حیات بر روی زمین میشود.
به گفته ستارهشناسان، ۲I/Borisov به صورت غیرمعمولی فعال است، که این فعالیت از دنبالهدارهایی انتظار میرود که اغلب به یک ستاره نزدیک نبودهاند؛ همچنین به نظر میرسد که ۲I/Borisov حدود ۴.۶ میلیارد سال سن داشته باشد؛ این قدمت دنبالهدار ۲I/Borisov را همسن دنبالهدارهای منظومه شمسی میسازد که برخورداری از این ویژگی برای غریبههایی که وارد منظومه شمسی میشوند، جالب است.
ارسال نظر