قصه پر غصه ی چادرهای مشکی

در حالی ۹۰درصد بازار چادر مشکی کشور دست واردکنندگان است که نرخ چادر مشکی وارداتی به ارقام میلیونی رسیده و مردم قدرت خرید آن را ندارند.

قصه پر غصه ی چادرهای مشکی

 بازار این روزهای چادر مشکی همچنان با رشد قیمت‌ها روبه‌رو است و خبری از نظارت دستگاه‌ها بر این بازار نیست. بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۹۰ درصد بازار در اختیار واردکنندگان قرار دارد و آنها با شگردهای خاص خود سودهای بالایی را در بازار کسب می‌کنند. جالب اینجاست واردکنندگان به هیچ کس در خصوص نحوه واردات چادر مشکی و قیمت‌گذاری آن پاسخ‌گو نیستند و همین امر رقابت نابرابری را برای تولیدکنندگان داخلی برای فروش محصولات خود در بازار به‌وجود آورده است.

درحال‌حاضر نرخ یک قواره چادر مشکی تولید داخل ۱۲۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان است اما در چادرهای وارداتی، نرخ یک قواره چادر مشکی از ۳۰۰ هزار تومان تا ۵ میلیون تومان در نوسان است.البته نرخ چادرهای وارداتی سلیقه‌ای است و هر کس بنا بر سود خود قیمتی را تعیین می‌کند.

یک تولیدکننده چادر مشکی در همین ارتباط، با اشاره به اینکه درحال‌حاضر هیچ اتفاق خاصی در بازار فروش چادر مشکی به‌وجود نیامده که نرخ آن افزایش یابد، اظهارکرد: تولیدکنندگان چادر مشکی کشور با اعداد و ارقام مشخص مشغول تولید بوده و حتی تخفیفاتی را نیز برای فروش محصولات خود اعمال کرده‌اند.

وی با بیان اینکه با کاهش نرخ ارز دلیلی بر افزایش نرخ چادر مشکی وجود ندارد، گفت: متأسفانه ۹۰ درصد بازار چادر مشکی کشور از محل واردات تأمین می‌شود و واردکننده در این شرایط اصلاً تمایلی به اخذ برگه سبز از گمرکات ندارد و عمده محصولات را به‌صورت غیررسمی و قاچاق وارد کشور می‌کنند.

این تولیدکننده چادر اضافه کرد: در برخی از موارد واردکنندگان به تولیدکننده داخلی سفارش داده و محصول را با نرخ ارزان خریداری می‌کنند اما همان محصول را در بازار به نام تولید خارجی با چندین برابر نرخ به‌فروش می‌رسانند.

وی با تأکید بر اینکه اگر واردات براساس برگه سبز انجام شود حدود قیمتی چادر مشکی مشخص و براساس آن هزینه‌های دولتی کسر خواهد شد، تصریح کرد: متأسفانه اگر سری به بازار چادر مشکی در تهران بزنید مشاهده می‌کنید که عمده فروشندگان تمایلی به ارائه فاکتور رسمی به خریداران ندارند و کد اقتصادی صوری را در فاکتورها درج می‌کنند تا از پرداخت مالیات معاف باشند.

این تولیدکننده با گلایه از اینکه چرا هیچ نظارتی بر واردات و فروش چادر مشکی وجود ندارد، گفت: واردکنندگان قیمت‌های نجومی را برای محصولات خود تعیین می‌کنند و از طرف دیگر هیچ کس با آنها برخورد نمی‌کند، جالب اینجاست آنها مالیاتی نیز پرداخت نمی‌کنند و با شگردهای خاص خود و اعلام فاکتورهای صوری به‌راحتی محصولات را در سطح بازار به‌فروش می‌رسانند.

وی با طرح این پرسش که چرا تولیدکننده داخلی باید قیمت‌گذاری را رعایت و مالیات‌های سنگین پرداخت کند اما واردکننده با شگردهای خاص خود هیچ کدام از این موارد را رعایت نمی‌کند، اظهارکرد: نکته قابل توجه در چادر مشکی ورود محصولات فاقد کیفیت است. چرا که این کالا مشمول استاندارد اجباری نبوده و واردکنندگان به‌راحتی چادرهای بدون کیفیت را وارد بازار کرده و با قیمت‌های گران به‌فروش می‌رسانند این درحالی است که محصول ایرانی حداقل ۴۰ درصد نسبت به چادر مشکی چینی از کیفیت بهتری برخوردار است.

وی با ابراز اینکه "ما مخالف واردات نیستیم"، خطاب به دولت گفت: باید چادر مشکی با کیفیت خوب و ضابطه‌مند وارد کشور شود تا رقابت عادلانه‌ای میان تولیدکننده داخلی و محصولات خارجی وجود داشته باشد. امروز ما به‌زحمت محصول را تولید می‌کنیم ولی نمی‌توانیم در قیمت‌گذاری هزینه‌های تولید را اعمال نماییم اما واردکنندگان چادر به‌راحتی چادرها را با قیمت‌های بسیار کم وارد می‌کنند و با چندین برابر نرخ در بازار به‌فروش می‌رسانند کسی هم با آنها برخورد نمی‌کند که براساس کدام معیار این نرخ را به‌روی محصول خود درج کرده‌اند.

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها