چگونه قارچ گانودرما بکاریم؟ + عکس
کاشت قارچ گانودرما در بسیاری از نواحی خاورمیانه و نیز کشورهای چین، ژاپن و کره انجام می شود. قارچ گانودرما که در طب سنتی و در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله در درمان تومور و سرطان کاربرد دارد. نحوه کاشت این نوع قارچ نیز اصول منحصر به فرد خود را دارد. باید در کیسه های پلی پروپیلن و تمیز و بهداشتی، در محیط تاریک و مرطوب و در دمای ۲۸ تا ۳۵ سانتی گراد کاشت شوند.
در این مقاله قصد داریم در مورد کاشت قارچ گانودرما و نحوه پرورش آن اطلاعات لازم و مفیدی ارائه دهیم. اگر مایلید بدانید این نوع قارچ چیست و چگونه کاشت می شود، پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله ما را همراهی نمایید.
ابتدا بهتر است تعریفی از قارچ گانودرما داشته باشیم. این قارچ یکی از قارچ های بسیار مفید و با ارزش در جهان است. این نوع قارچ بیشتر در کشورهای خاورمیانه و کره و چین کشت و استفاده می شود. خواص قارچ گانودرما بسیار زیاد است از این رو کشت آن مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است.
همانطور که می دانید کاشت قارچ در محیط های کوچک انجام می گیرد، از این رو می تواند همچون پرورش جلبک و کاشت گیاهان و سبزی های مختلف منبع خوبی برای درآمدزایی باشد.
روش کاشت قارچ گانودرما
برای کاشت قارچ گانودرما ابتدا کیسه هایی پر از کاه بهداشتی و تمیز تهیه کنید. کاه باید تمیز باشد تا از بیماری ها و نفوذ ترکیبات سمی جلوگیری به عمل آید. به جای استفاده از کاه برای کاشت قارچ می توان درون کیسه ها از خاک اره استفاده کرد. باید خاک اره را با سبوس گندم ترکیب کرد و حواسمان باشد که رطوبت آن بالا باشد. علاوه بر سبوس گندم باید کلسیم فسفات و کلسیم کربنات هم به آن افزوده شود.
برای کاشت قارچ گانودرما نوع کیسه ها باید پلی پروپیلن باشد و بعد از ریختن ترکیبات لازم به درون کیسه ها دهانه آن ها را با نخ محکم بسته شود. برای استریل و بهداشتی کردن کیسه ها آن ها را حدود ۲ ساعت در فشار ۲۲ اتمسفر در اتوکلاو قرار می دهند.
بعد از آنکه کیسه ها استریل و خنک شد، بذر قارچ استاندارد را روی کیسه ها می ریزند. محل نگهداری کیسه ها باید تاریک و در دمای ۲۸ الی ۳۵ سانتی گراد و با دی اکسید کربن بالا باشد. بعد از گذشت چند روز میلیون ها قارچ در هر کیسه به وجود می آید. وقتی این اتفاق صورت گرفت، قسمت بالای کیسه بریده می شود تا نتیجه دهی بهتری صورت بگیرد.
وقتی کلاه قارچ زرد رنگ تشکیل شد، باید دما و رطوبت کاهش یابد. وقتی قارچ ها به ثمر می رسند رنگ آن ها به قهوه ای و قرمز تبدیل می شود. بعد از آنکه قارچ ها را برداشت کردیم. برای رشد مجدد آن ها وضعیت محل نگهداری را به حالت اولیه بر می گردانیم. رشد قارچ گانودرما کند صورت می گیرد. زمان رشد تا برداشت قارچ گانودرما حدودا ۱ ماه به طول می انجامد. این نوع قارچ ها بعد از برداشت خشک می شوند.
استفاده از قارچ گانودرما
از قارچ گانودرما برای طب سنتی، برای درمان تومور و سرطان، برای تولید قهوه، چای، شکلات داغ، چای سبز و محصولات بهداشتی مانند صابون استفاده می شود.
حال که با روش کاشتن قارچ گانودرما به طور کامل آشنا شدید، پیشنهاد می کنیم با کلیک بر روی پرورش گل و گیاه و مراجعه به این بخش از دیگر آموزش های مفید و کاربردی در جهت کاشت و پرورش گیاهان مختلف دیدن نمایید.
ارسال نظر