خبر خوش حسن روحانی درباره واکسن کرونا
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تبریک ایام پیش رو عید سعید قربان و عید سعید غدیر اظهار کرد:
مستقل آنلاین : حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تبریک ایام پیش رو عید سعید قربان و عید سعید غدیر اظهار کرد: در مجموع حدود ۱۷ ماه از ورود ویروس کرونا در کشور و فعال شدن آن میگذرد. این ویروس به شکلهای مختلف ظاهر شده است. اول به صورت ویروس ووهانی، بعد به صورت ویروس انگلیسی و اخیرا به صورت ویروس هندی وارد شده است.
وی اضافه کرد: ویروس انگلیسی در شرایط عید نوروز از غرب کشور وارد و بعد گسترش پیدا کرد. ویروس هندی هم مربوط به ماههای اخیر است که از شرق و جنوب وارد کشور شد و مرزهای جنوبی و شرقی ما را فرا گرفت و به سمت عمق کشور پیش میآید.
رییس جمهوری ادامه داد: متاسفانه در گزارشهایی که داده شد مشاهده شد که برخی استانها مانند کرمان، مازندران، هرمزگان، گلستان و سیستان و بلوچستان و حتی تا در تهران در زمینه بستری، شرایط مناسبی ندارند و تعداد بستریها رو به افزایش است. بنابراین برخی استانها در مسیر خیز هستند که باید مراقبت بیشتری کنیم.
اظهارات وی را در ادامه به نقل از مهر و ایرنا بخوانید؛
* ویروس کرونا در این ۱۷ ماه فشار زیادی بر مردم و جامعه وارد کرد. غیر از بحث سلامت مردم، آثار روانی که این ویروس در جامعه داشت، چالشها و خسارت های فراوان اقتصادی و فرهنگی بر ما وارد کرد. در زمینه معیشت و خدمات مردم و در برخی مشاغل مانند حمل و نقل و گردشگری و در زمینه ورزشی و اماکن ورزشی دچار خسارت شدیم.
* علاوه بر این در آموزش از شرایط ایده آل فاصله گرفتیم. گرچه آموزش در فضای مجازی بود اما به هر حال هم در دبستان و دبیرستان و دانشگاه مقداری از مساله آموزش فاصله گرفتیم. در کنار آن در بحث مناسک دینی فاصله گرفتیم.
* متاسفانه در حالی که فکر می شد شرایط به سمت آرامش است همزمان با بحث انتخابات از یک طرف و مراسم عید فطر و سفرهای تابستانی همه دست به دست هم داد و از آنها مهمتر ورود ویروس هندی بود که از مرزهای شرقی و جنوبی وارد شد و کار را به مراتب سخت تر کرد و امروز با یک خیز صعودی در سراسر کشور مواجه هستیم.
روحانی
* اساسا حضور طولانی ویروس در بخشی از کشور و انتقال به بخش دیگر به طور طبیعی با یک جهشی مواجه است. ویروس در استانی میماند و به استان دیگر منتقل می شود که خود آن به معنی جهش داخلی است. اگر بخواهیم به طور کلی از این ویروس فاصله بگیریم باید در داخل کشور در استانهای مختلف کاملا باید از این ویروس جدا شده باشیم و از طرف دیگر کشورهای همسایه و جهان هم باید شرایط مناسبی داشته باشند.
* ما همه تلاش خود را انجام می دهیم، مرز را کنترل می کنیم که اینها در سرعت ورود موثر است اما به هر حال از جایی وارد می شود. در استانها تلاش میکنیم که سفری انجام نشود اما با فاصله زمانی از استانی به استان دیگر دومرتبه منتقل میشود. همه تلاش ها انتشار را به تعویق می اندازد اما اصل انتشار و انتقال و حتی جهش را متاسفانه در سراسر کشور به صورتی شاهد هستیم.
* به طور متوسط در کشور ۴۸ درصد به پروتکل عمل میشود که این رقم خیلی پایین است. توقع این است پروتکل ۸۵ درصدی ۹۰ درصدی در کشور عمل شود.
* رعایت پروتکلها پایین است، ویروس هندی هم وارد شده، تابستان هم هست. در این شرایط اگر اجتماعات و دور همیها هم باشد و در رستورانها مراعات نشود، پیداست چه مشکلاتی برای مردم به وجود میآید.راه حل اصلی برای اینکه از جان مردم حفاظت شود، فاصله گرفتن از ویروس است و این موضوع همیشه باید به عنوان یک دستور مهم مراعات شود.
* واکسن را هر چه بیشتر وارد کنیم میتواند موثر باشد. بیش از ۷ میلیون واکسن تزریق شده دو میلیون دیگر هم توزیع شده است که اینها هم به تدریج تزریق خواهد شد.
* در این هفته شش الی هفت میلیون دز دیگر وارد کشور میشود، در مرداد ماه مقداری تولید ذر داخلی هم میتوانیم استاده کنیم. بدین ترتیب در یکی دو هفته آینده حدود ده میلیون دز در دسترس داشته و تزریق کنیم و اگر در اختیار باشد تزریق آن هم در ظرف دو سه هفته میتواند انجام شود و انشاءالله وعدهای که به مردم دادیم که تا پایان این دولت افراد ۶۵ سال به بالا و آنهایی که دارای بیماری زمینهای هستند از واکسن استفاده کنند، این کار انجام خواهد شد.
* اکنون حتی در برخی از استانها ۶۰ سال به بالا و در برخی از استانها ۵۰ سال به بالا هم از واکسن استفاده میکنند، در برخی از نقاط مرزی و جزایر حتی بیشتر از ۱۸ سال به بالا هم از واکسن استفاده میکنند.
* برای بحث مدارس هم امیدواریم شرایطی باشد که در مهرماه گشایش صورت گیرد، واکسن برای آموزش و پرورش و معلمین هم مدنظر قرار دادند، برای اساتید دانشگاه و همچنین برای عشایر و گروههایی که اعلام شده آنها هم از واکسن استفاده خواهند کرد.
* ما براساس وعدهمان در بخش واکسن تا پایان دولت عمل خواهیم کرد، یکی از واکسنهای داخلی ما که به بازار آمده و امیدواریم دومی و سومی هم به تدریج تا پایان دولت بتوانند در مسیر واکسیناسیون مردم قرار بگیرند. بنابر این به غیر از بحث پروتکل مسئله واکسن را هم ما انجام میدهیم.
* تزریق واکسن نباید عاملی باشد که مردم فکر کنند پروتکلهای بهداشتی را کنار بگذارند، اگر ۲ دز واکسن تزریق شود، در کاهش مرگ و میر بسیار موثر است اما اینچنین نیست که حتما جلوی ابتلا را بگیرد. برای اینکه این ویروس مرتب جهش پیدا میکند، ابتلا و مشکل خواهد بود و ما حتماً باید از وسایل بهداشتی استفاده کرده و پروتکلها را مراعات کنیم.
* در بسیاری از کشورها، بعد از واکسنیناسیون پروتکلها را کنار گذاشتند، پشیمان شدند و الان دوباره به مردم توصیه میکنند از واکسن استفاده کنند و از اجتماعات پرهیز کنند.
* اگر در آینده قادر باشیم تمام مردم را واکسینه کنیم، اگر کشورهای اطراف ما و منطقه یا حتی در جهان کشورهایی باشند در آنجا کرونا باشد، باز هم ممکن است که به کشور سرایت کند. مصونیت کافی زمانی است که واکسیناسیون در همه کشورها انجام بگیرد. به همین دلیل کشورهای اروپایی در سطح وسیعی از واکسن استفاده کردند. اما چون کشورهای دیگر در اطراف آنها یا کشورهای آفریقایی یا کشورهای آمریکای لاتین استفاده نکردند دومرتبه این ویروس جهش یافته وارد این کشورها شده است. البته شاید مرگ و میر به صورت قبل نیست اما ابتلا و اشغال تخت هست و مشکلاتی به وجود می آورد.
* باید همه توان خود را به کار بگیریم که جلوی عادی انگاری در جامعه گرفته شود. مردم احساس کنند که این ویروس و چرخه انتقال و سرایت وجود دارد. این بیماری همچنان میتواند برای مردم خطرناک باشد بنابراین همه باید به پروتکلها عمل کنیم.
* زمان مصونیت از این ویروس زمانی است که کل مردم جهان بتوانند از واکسن استفاده کنند که چون تا آن زمان فاصله زیادی است باید خود را برای زندگی طولانی مدت در شرایط کرونایی و اجرای همه پروتکلها آماده کنیم
ارسال نظر