نگاه ناامیدانه اولیایی به آینده استقلال و پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال در سالروز قهرمانی این تیم در آسیا، گفت: نظام جامع باشگاه داری حرفه‌ای در ایران مشکل دارد و به همین دلیل هیچ تیمی از ایران به راحتی قهرمان آسیا نخواهد شد.

نگاه ناامیدانه اولیایی به آینده استقلال و پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا

هفتم مرداد سالروز دومین قهرمانی تیم فوتبال استقلال در آسیا است. در هفتم مرداد سال ۱۳۷۰ آبی پوشان تهران توانستند با سرمربیگری زنده یاد منصور پورحیدری، با گل‌های رضا حسن زاده و صمد مرفاوی، با نتیجه ۲ بر یک تیم «لیائونینگ» چین را شکست داده و تبدیل به اولین تیم آسیایی شوند که برای دو بار قهرمان آسیا شده است.

سید کاظم اولیایی مدیر آن روزهای استقلال که با این تیم دو بار در سالهای ۹۰ و ۹۱ به فینال آسیا رسید و در سال ۹۰ قهرمانی آسیا را به دست آورد،  اظهار داشت: قهرمانی آن روزهای استقلال نخستین قهرمانی بعد از انقلاب در یک ورزش جمعی بود.

وی افزود: همین تیم بدون تغییر سال بعد هم به فینال آسیا رسید و در حالی که ۳ بازیکن اصلی اش (قلعه نویی، نامجو مطلق و شاهرخ بیانی) را نداشت، با ضربات پنالتی مغلوب الهلال عربستان شد و قهرمانی را از دست داد. ضمن این که تیم ملی ایران هم با استخوانبندی همین تیم استقلال در سال ۹۰ قهرمان بازیهای آسیایی پکن شد.

مدیر عامل پیشین باشگاه استقلال گفت: خاطره از آن بازیها زیاد است اما یکی از ماندگار ترین خاطراتی که برای من مانده این است که در آخرین دقایق بازی فینال یک توپ به شاهین بیانی خورد که باعث شد او دقایقی هوش و حواسش را از دست بدهد. بعد از بازی شاهین را به بیمارستان بردیم و آنقدر بیمارستان کثیف بود و بوی تعفن می‌داد که شاهین به هوش آمد و از بیمارستان فرار کرد تا مجبور نشود شب بماند.

اولیایی در این خصوص که بعضی‌ها قهرمانی‌های آن زمان استقلال را کم ارزش می‌دانند گفت: در آن سالها سطح فوتبال آسیا همین بود. همان موقع از ایران فقط استقلال به این افتخارات می‌رسید. نزدیک ترین رقیب داخلی استقلال می‌خواست به قهرمانی آسیا برسد اما نمی‌توانست. یکبار هم که رقیب نزدیک ما از یک تیم بنگلادشی شکست خورد و از چرخه مسابقات حذف شد. این نشان می‌دهد قهرمان شدن همان زمان هم ساده نبود.

کارشناس فوتبال کشور در خصوص این که چه زمانی تیم‌های باشگاهی ایرانی می‌توانند این قهرمانی‌ها در آسیا را تکرار کنند گفت: با این روندی که فوتبال ایران پیش می‌رود، این اتفاق به راحتی و در سالهای نزدیک نمی‌افتد. چون نظام باشگاه داری ما از پایه خراب است.

وی افزود: نمایندگان ملت در خانه ملت به جای آن که به فکر ایجاد قانون درست برای اصلاح ورزش حرفه‌ای باشند، به فکر برد  و باخت هستند تا افکار عمومی را برای انتخابات بعدی به سوی خود جلب کنند. اگر غیر از این بود طرح نظام جامع باشگاه داری حرفه‌ای ۱۲ سال در مجلس خاک نمی‌خورد.

مدیرعامل پیشین آبی‌ها تاکید کرد: تا زمانی که دستگاه ورزش نگاهش را نسبت به ورزش همگانی و ورزش حرفه‌ای تغییر ندهد، همین شرایط بر فوتبال باشگاهی ما حاکم خواهد بود و آینده مبهمی در انتظار باشگاه‌های ما است.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها