نگاهی به لیگ برتر فوتبال
تیمهای فوتبال پرسپولیس، سپاهان و استقلال بیشترین عناوین قهرمانی لیگ برتر را در اختیار دارند.
به گزارش خبرنگار مستقل آنلاین ، تکلیف قهرمان نوزدهمین دوره رقابتهای لیگ برتر فوتبال، در فاصله ۴ هفته مانده به پایان بازی ها، مشخص شد و تیم پرسپولیس با هدایت یحیی گل محمدی چهارمین قهرمانی متوالی خود را به دست آورد. این اولین قهرمانی سرخپوشان در ادوار مختلف لیگ برتر بود که آنها با ۲ سرمربی مختلف در یک فصل توانستند این عنوان را از آن خود کنند.
پرسپولیس با کسب ۶ قهرمانی، عنوان پرافتخارترین تیم لیگ را به دست آورد و از سپاهان اصفهان که تاکنون ۵ بار در جایگاه نخست ایستاده، فاصله گرفت. استقلال و فولاد به ترتیب با کسب ۳ و ۲ عنوان قهرمانی در ردههای بعدی قرار دارند و تیمهای استقلال خوزستان، سایپا و پاس تهران هم هر کدام یک بار طعم قهرمانی در لیگ برتر را چشیده اند.
دوره اول؛ شکست آبیها در انزلی و تعویض طلایی سلطان
تکلیف قهرمان نخستین دوره لیگ برتر به هفته آخر کشید و استقلال صدرنشین برای رسیدن به جام، تنها به یک امتیاز در بازی مقابل ملوان نیاز داشت. اتفاقی که با شکست تیم تحت هدایت منصور پورحیدری در انزلی رخ نداد و در بازی همزمان، پرسپولیس در ورزشگاه آزادی با تک گل ابراهیم اسدی که در نیمه دوم به میدان رفته بود، مقابل فجر شهید سپاسی به برتری رسید و قهرمان شد.
دوره دوم؛ آغاز عصر جدید در نقش جهان
دوره دوم لیگ برتر با قهرمانی سپاهان و با هدایت فرهاد کاظمی به پایان رسید. دورهای که پرسپولیس عنوانی بهتر از سومی به دست نیاورد و استقلال "رولند کخ" هم با قرار گرفتن در جایگاه نهم، یکی از بدترین دورههای خود را پشت سر گذاشت.
دوره سوم؛ آخرین قهرمانی پاس در سطح اول فوتبال ایران
دوره سوم لیگ که رقابت قهرمانی تا هفته پایانی بین پاس و استقلال تهران ادامه پیدا کرده بود، که در نهایت با قهرمانی پاس تهران به اتمام رسید. مدیران پاس در آن سال همایون شاهرخی را برکنار کردند و با جلالی عنوان قهرمانی را به دست آوردند. استقلال هم که برای نخستین فصل امیرقلعه نویی را روی نیمکت خود می دید، در جایگاه دوم ایستاد و پرسپولیس هم پنجم شد.
دوره چهارم؛ قهرمانی فولاد با جوانهای آینده دار
یکی دیگر از قهرمانیهای مقتدرانه در تاریخ لیگ برتر، دوره چهارم مسابقات توسط فولاد خوزستان با هدایت ملادن فرانچیچ کروات رقم خورد. تیمی که بازیکنان بزرگی همچون ایمان مبعلی، پژمان منتظری، محمد علوی، ابراهیم میرزاپور، جلال کاملی مفرد، ناجی بداوی و بسیاری دیگر را آن سال به فوتبال ایران معرفی کرد. بازیکنانی که در سالهای بعد به پیراهن تیم ملی هم رسیدند.
دوره پنجم؛ تحقق وعده ۳ ساله قلعه نویی برای استقلال
استقلال تهران این بار موفق به شکست دادن پاس تهران در دوئل قهرمانی شد و هفته آخر بدون توجه به بازی پاس، در ورزشگاه آزادی برق شیراز را با ۴ گل بدرقه کرد و نخستین قهرمانی خود را در ادوار لیگ برتر به دست آورد. امیر قلعه نویی که ابتدای لیگ سوم هدایت آبیها را برعهده گرفته بود، موفق به تحقق وعده خود شد و پس از ۳ سال سرمربیگری در استقلال این تیم را قهرمان لیگ برتر کرد.
دوره ششم؛ قهرمانی خودروسازان با هدایت علی دایی
این دوره از بازیها با قهرمانی تیم سایپای تهران به پایان رسید. در آن رقابت ها علی دایی همزمان به عنوان بازیکن - مربی سایپا را رهبری میکرد. استقلال صمد مرفاوی هم که تا آخرین هفتهها شانس قهرمانی داشت به عنوانی بهتر از چهارمی نرسید و استقلال اهوازِ فیروز کریمی و پرسپولیس هم در ردههای دوم و سوم ایستادند.
دوره هفتم؛ دراماتیکترین قهرمانی ادوار لیگ
هفته آخر رقابتهای لیگ هفتم تبدیل به فینالی برای تعیین تیم قهرمان شد. تیم های سپاهان و پرسپولیس در ورزشگاه آزادی به مصاف هم رفته بودند و در حالی که زرد پوشان اصفهانی با هدایت "جوروان ویرا" تا آخرین ثانیهها جام را در دستان خود میدیدند، با گل دقیقه ۹۶ سپهر حیدری، عنوان قهرمانی را به حریف واگذار کرد. قهرمانی پرسپولیس با افشین قطبی شاید از نظر هواداران این تیم، دراماتیکترین قهرمانی سرخپوشان در ادوار مختلف لیگ برتر باشد.
دوره هشتم؛ بازگشت ژنرال و مردانگی جلالی
در حالی که ذوب آهن هفته آخر لیگ هفتم تنها یک امتیاز مقابل فولاد نیاز داشت تا قهرمان شود، با نتیجه عجیب ۴ بر یک مقابل شاگردان مجید جلالی شکست خورد و استقلال در مشهد با شکست دادن پیام، دومین قهرمانی خود را به دست آورد. گل قهرمانی آن سال استقلال را "فابیو جانواریو"، پسر برزیلی و محبوب هواداران به ثمر رساند. قلعه نویی که قهرمانی آن سال خود را مدیون بازی جوانمردانه فولاد مقابل ذوب آهن می دانست، در پایان این بازی جمله معروفی گفت: جلالی خیلی مرد است!
دوره نهم تا یازدهم؛ دوران خوش اصفهانیها
قلعه نویی از تهران راهی اصفهان شد و برخی از ستارههای استقلال را هم سپاهانی کرد. دورههای نهم و دهم با قهرمانیهای طلایی پوشان به پایان رسید و دوره یازدهم که "لوکا بوناچیچ" با سپاهان استارت زده بود، جای خود را به زلاتکو کرانچار داد. اما در پایان بازهم سپاهان قهرمان شد تا شعار "ما سپاهانیم و حالا حالاها قهرمانیم" روی زبان هواداران این تیم بیفتد.
دوره دوازدهم؛ سومین قهرمانی استقلال بازهم با قلعه نویی
امیر قلعه نویی برای سومین بار هدایت آبی پوشان تهرانی را برعهده گرفت و این بار موفق شد تا به قهرمانیهای متوالی سپاهان پایان دهد. آبی ها، یک هفته پیش از اتمام مسابقات دوازدهمین دوره لیگ برتر، با شکست فولاد در اهواز فاتح جام قهرمانی شدند.
دوره سیزدهم؛ فولاد خوزستان
حسین فرکی که هدایت فولاد را برعهده گرفته بود، با یک امتیاز اختلاف نسبت به پرسپولیس، اهوازیها را به دومین قهرمانی در ادوار مختلف لیگ برتر رساند. تیمهای نفت و تراکتور هم دیگر سهمیههای آسیایی آن سال را از آن خود کردند.
دوره چهاردهم؛ عجیبترین قهرمانی ادوار لیگ
سپاهان که اواسط لیگ چهاردهم به همکاری خود با کرانچار خاتمه داده بود، با فرکی به توافق رسید و عنوان قهرمانی خود را به عجیبترین شکل ممکن به دست آورد. در حالی که با سوت پایان بازی ترکتور و نفت، تبریزیها جشن قهرمانی برپا کرده بودند، نام سپاهانیها برای پنجمین و آخرین بار به عنوان تیم قهرمان روی جام حک میشد.
دوره پانزدهم؛ شگفتی ساز مثل عبدالله
تعیین تیم قهرمان دوره پانزدهم لیگ برتر نیز تا هفته پایانی ادامه داشت و استقلال خوزستان با هدایت عبدالله ویسی موفق به شکست دادن ذوب آهن در خوزستان شد. برتری پرسپولیس برانکو مقابل راه آهن در هفته پایانی نیز عنوانی بهتر از دومی در اختیار سرخپوشان نگذاشت.
دوره شانزدهم تا نوزدهم؛ پوکر قهرمانی توسط سرخپوشان
دورههای شانزدهم، هفدهم، هجدهم و حالا نوزدهم هم با قهرمانی سرخپوشان به پایان رسید. برانکو ایوانکوویچ در ۳ دوره متوالی این عنوان را با پرسپولیس به دست آورد و در دوره نوزدهم، تیمی که با گابریل کالدرون آغاز به کار کرده بود با یحیی گل محمدی به جام قهرمانی رسید. پرسپولیس، امسال زودترین عنوان قهرمانی در ادوار لیگ برتر را در فاصله ۴ هفته مانده به پایان بازیها به دست آمد.
منبع :باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال نظر