مارتا داسیلوا، پله دامن پوش
دختران سرزمین طبیعت و قهوه و فوتبال، اگر چه در روی سکوها، با هر فرار رو به جلوی گارینشا فریاد سامبا سامبا سر می دادند و با چسبیدن هر توپ مروارید سیاه به تور دروازه، اپرای مالاندروها را زمزمه می کردند، اما حق ابراز وجود در مستطیل سبز را نداشتند.
ولی ستاره ها در زاغه های فقیر نشین ترس کوراسائویس ودویس ریا چسن متولد شدند. ستاره هایی که خوب می دانستند تحقق رویاها و آرزوهای مردم فقیرشان در گرو معجزه فوتبال است. مارتا داسیلوا ، هفت سال داشت که در برابر دیدگان مردمی که معتقد بودند دختران حق انجام بازی فوتبال را ندارند، همبازی پسرانی شد که روزی فراتر از آنها قرار گرفت. دوندگی دختر فقیر دویس ریا چسن با لباس مدرسه و کفش های پاره در زمین فوتبال، آینه تمام نمای استعدادی بود که تلاش می کرد تا رویاهایش را زندگی کند و تبدیل به ستاره شود. ۱۴ سالگی رنج جدایی از خانواده را به جان خرید و راهی تیم ریودوژانیرو شد تا علیه تبعیض بجنگد. استعداد، پاهای سریع، هنرنمایی با توپ، دریبل های سرعتی، خلاقیت و فرصت سازی، بازی بدون توپ، بازی خوانی و بازی سازی های دختر برزیلی، خیلی زود وی را به بهترین بازیکن ورزشی زن جهان تبدیل کرد. ۱۳ بار نامزدی بهترین بازیکن سال فوتبال دنیا و دریافت ۶ جایزه بهترین بازیکن سال فیفا، او را صاحب بیشترین افتخارات فوتبالی در بین مردان و زنان فوتبالیست دنیا کرد و پله را مجاب نمود تا از وی به عنوان "پله دامن پوش" یاد کند.
مارتا در سی و سه سالگی و در مرحله یک هشتم جام جهانی ۲۰۱۹ فرانسه، در حالی با چشمان اشکبار زمین را ترک کرد که با زدن ۱۷ گل، رکورد گلزنی ادوار جام جهانی را که در اختیار میروسلاو کلوزه بود شکست و با حضور در ۵ دوره متوالی جام جهانی،رکوردار بیشترین حضور در بین فوتبالیستهای مرد و زن جهان شد. ۱۹ فوریه ۱۹۸۶ تاریخ تولد دختری شد که در دنیای پرتبعیض با فوتبال به جنگ نابرابری ها رفت و در روزهایی که پیشنهادات زیادی از کمپانی های نایک و آدیداس برای پوشیدن استوک داشت، به دلیل تفاوت دستمزدهای تبلیغاتی زنان و مردان، پیشنهادها را نپذیرفت و ترجیح داد کفشی را بپوشد که روی آن نماد برابری جنسیتی هک شده بود. پله دامن پوش ، شاید در آخرین حضور خود در جام جهانی، با چشمانی اشکبار، برای نسل نوی زنان فوتبال برزیل، یک پیام داشت: جاه طلب باشید، تمرین کنید، به خودتان توجه کنید، فوتبال زنان بعد ما به شما بستگی دارد تا زنده بماند و همه مردم برایش ارزش قائل شوند.
ارسال نظر