چگونه می توانیم واش بتن را تمیز کنیم

واش بتن‌ها یکی از انواع سنگ‌نماها برای ساختمان‌ها هستند که نیاز به نگهداری، شستشو و مراقبت دارند. این سنگدانه‌های زیباریال، نمای بیرونی ساختمان را بسیار زیبا می‌کنند. البته باید آنها را از مراکز عرضه معتبر تهیه کنید تا از کیفیت بالای این مصالح مطمئن باشید. مصالح ساختمانی مختلف مثل واش بتن، داکت بتنی، دال بتنی ساخت رایان پی بتن و ... از کیفیت بالایی برخوردارند و به‌دلیل استفاده از مواد اولیه باکیفیت در ساختشان، نیازی به نگهداری سخت و پیچیده‌ای ندارند.

واش بتن‌ها همواره می‌توانند کیفیتشان را حفظ کنند، البته مشروط بر اینکه به‌طور مداوم و در بازه‌های زمانی مشخص آنها را تمیزکاری کنید. شاید با شنیدن شستشوی واش بتن به فکر مراحل سخت و پیچیده شستشو بیفتید که باید بگوییم تمیزکاری این مصالح کار سختی نیست.

کافیست واش بتن‌ها را در فواصل زمانی کوتاه مدت بشویید تا بیش‌از‌اندازه کثیف نشوند. تنها با استفاده از آب می‌تواند تمام جرم‌ها و کثیفی آنها آنها را از بین ببرید. شما می‌توانید از ابزارهای مخصوص آب‌پاشی استفاده کنید تا فشار آب زیاد شود؛ با افزایش فشار آب تمیزکاری واش بتن‌ها کاری راحت و آسان خواهد بود.

در صورت کثیفی بیش از حد واش بتن‌ها، مجبور به استفاده از اسید برای تمیزکاری آنها هستید. اما چطور می‌توان از اسید برای تمیزکاری این مصالح استفاده کرد؟ راهکارهای اصولی نظافت این مصالح چیست و چگونه می‌توانیم واش بتن را تمیز کنیم؟

boton1

واش بتن چیست؟

واش بتن‌ها به عنوان نوعی از بتن اکسپوزها یا بتن‌نماها، ظاهر جذاب و بسیار زیبایی دارند. از این مصالح برای محوطه‌سازی استفاده می‌شود و بیشترین کاربرد آن در ساخت پیاده‌روها، محوطه استخر، جاده، حیاط، بام، پارک، پارکینگ، معابر و ... است.

با واش بتن‌ها می‌توان موزاییک ها، جدول ها، پله‌ها و حتی گلدان‌های بسیار زیبایی ساخت و از آنها برای زیباسازی محوطه و محیط‌های مختلف استفاده کرد.

واش بتن‌ها از سنگدانه‌ها و مواد اولیه باکیفیت تولید می‌شوند؛ اما با این حال نیاز به مراقبت و نگهداری دارند. این نوع مصالح در فضاهای عمومی استفاده می‌شوند، معمولا در بازه‌های زمانی معین توسط مامورین شهرداری تمیزکاری خواهند شد. اما در‌صورتی‌که از واش بتن در محیط داخلی ساختمانتان استفاده کرده‌اید، باید به‌دنبال راهکارهایی مناسب برای تمیزکاری‌شان باشید.

boton2

شیوه تمیزکاری واش بتن

اکنون به این سوال می‌رسیم که چگونه می‌توانیم واش بتن را تمیز کنیم؟ در ادامه چندین راهکار کاربردی و تاثیرگذار برای تمیزکاری این مصالح را شرح می‌دهیم:

استفاده از آب پر فشار

آب پرفشار یکی از ابتدایی‌ترین راهکارها برای از بین بردن آلودگیهای واش بتن‌ها است. آب را با فشار زیاد روی سطح واش بتن‌ها بگیرید تا کثیفی‌های این مصالح از بین بروند.

استفاده از روش فشار آب برای واش بتن‌هایی که آلودگی زیادی دارند، مناسب نیست. مثلا کفپوش گاراژی را در نظر بگیرید که سال‌هاست تمیزکاری نشده و پر از روغن است؛ در این صورت روغن به عمیقترین لایه های کفپوش نفوذ می‌کند و تمیزکاری‌شان کاری سخت و طاقت‌فرسا خواهد بود. در اینجا تنها با فشار آب نمی‌توانید تمام لکه‌های روغن را از بین ببرید و نیاز به روش‌هایی مثل اسید موریاتیک و ... دارید.

استفاده از برس و مواد شوینده مخصوص

شما می‌توانید از مواد شوینده مخصوص یا پراکسید‌هیدروژن و آمونیاک به‌همراه یک برس استفاده کنید تا آلودگیهای واش بتن را از بین ببرید. به‌این‌منظور کافیست مواد شوینده را روی سطح واش بتن بریزید و با برس (نه سیم) روی سطح مصالح بکشید تا تمیزکاری شوند.

واش بتن‌ها حفره‌های زیادی دارند، به‌همین‌منظور میزان زیادی از کثیفی‌ها و آلودگی‌ها را در این حفره‌ها مخفی می‌کنند. در‌صورت استفاده از برس و مواد شوینده باید مدت‌ها زمانتان را صرف تمیز‌کردن این مصالح کنید تا تمام حفره‌هایشان تمیزکاری شود.

ترکیب آب و اسید موریاتیک

برای تمیزکاری واش بتن نیاز به ترکیبی از آب و اسید موریاتیک دارید. استفاده از این ترکیب راهکاری بنیادی برای از‌بین‌بردن لکه‌ها و کثیفی‌های بسیار عمیق مثل ملات خشک شده و ... است.

شما باید ترکیب آب و اسید موریاتیک را به‌واسطه قلمو روی سطح سنگدانه های واش بتن پخش کنید تا جرم‌ها و کثیفی‌ها از بین برود. با نفوذ اسید به لایه‌های واش بتن، طولی نمی‌کشد که کثیفی‌های سطحی این مصالح از بین می‌روند.

در حین استفاده از اسید موریاتیک مراقب باشید که این ماده به‌هیچ‌عنوان با چشمتان برخورد نداشته باشد، چون بسیار خطرناک است.

برای استفاده از اسید موریاتیک حتما باید ابزارآلات و تجهیزات مخصوص از جمله لباس محافظ داشته باشید. اگر تجهیزات کافی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم تا زمان تهیه‌شان از استفاده از اسید اجتناب کنید.

آب بندی واش بتن ها

یکی از بهترین روش‌ها برای تمیزکاری واش بتن آب‌بندی‌کردن این مصالح است. زمانی که از واش بتن‌ها به‌عنوان کفپوش استفاده کرده‌اید، می‌توانید به وسیله آب‌بندی‌کردن طول عمر آنها را افزایش دهید.

شما باید در مرحله اول آب‌بندی واش بتن را بررسی کنید تا از کیفیت آن مطمئن شوید. به‌این‌منظور کمی آب روی سطح واش بتن بریزید. در‌صورت عدم نفوذ آب به داخل مصالح، تختال محکم بوده و نیاز به نگرانی نیست. اما در‌صورتی‌که آب به‌داخل مصالح نفوذ کرد، باید فرآیند آب‌بندی واش بتن‌ها را انجام دهید.

به‌منظور آب‌بندی واش بتن ابتدا سطح آن را به‌صورت کامل تمیزکاری و از یک عایق مناسب برای عایق‌کاری این مصالح استفاده کنید. بعد از پایان مراحل عایق‌کاری، مجدد سطح بتن باید تمیز‌کاری شود که به‌این‌منظور می‌توانید از ترکیب آب و اسید موریاتیک استفاده کنید.

boton3

نکته های مهم در تمیزکاری واش بتن

به چند نکته مهم و اساسی که در ادامه بیان می‌کنیم، توجه داشته باشید تا فرآیند تمیزکاری واش بتن‌ها به بهترین شکل انجام شود:

  • در صورت تهیه واش بتن اصل، به‌راحتی می‌توانید مشکل‌های به‌وجود‌آمده برای این مصالح را برطرف کنید. واش بتن‌های بی‌کیفیت در صورت ایجاد مشکل کیفیت و دوام خود را از دست می‌دهند و نیاز به اجرای مجدد این مصالح در محیط مورد نظرتان خواهید داشت.
  • در تمیزکاری این مصالح به‌هیچ‌عنوان از مواد اسیدی، مواد شوینده معمولی یا نمک استفاده نکنید.
  • اگر واش بتن‌های برجسته دارید، مراقب باشید تا موادی مثل دوغاب، سیمان یا ... روی مصالح نچسبد؛ در‌غیر‌این‌صورت تمیزکاری آنها کاری سخت و مشکل خواهد بود.
  • به روش‌های نصب و اجرای واش بتن‌ها باید دقت داشته باشید؛ چون نحوه نصب آنها میزان آلودگی‌شان یا حتی و دوام و طول عمرشان را در طول زمان مشخص می‌کند.
  • واش بتن‌ها جزو انواع مواد و مصالح سخت هستند، بنابراین کثیفی‌های سطحی‌شان با ظریف‌کاری از بین نمی‌رود.

boton4

واش بتن ها، مصالحی زیبا اما لکه پذیر

واش بتن‌ها تاثیر زیادی در زیباسازی محوطه و محیط ساختمان یا حتی معابر و ... دارند، اما با این حال لکه‌پذیر هستند و در بازه‌های زمانی مختلف باید به فکر تمیزکاری آنها باشید. با تمیزکاری مداوم، عمر واش بتن‌ها افزایش پیدا می‌کند و این مصالح زیبایی‌شان را حفظ خواهند کرد.

اکنون می‌دانید که چگونه می‌توانیم واش بتن را تمیز کنیم، نوع تمیزکاری شما کاملا به نوع لکه‌ها و کثیفی‌های سطح مصالح بستگی دارد. در‌صورتی‌که کثیفی‌ها در حد لکه مواد غذایی، کپک و .. بود، به‌واسطه فشار آب می‌توانید تمام آنها را از بین ببرید. اما در صورت لک‌های عمیق‌تر، نیاز به مواد مخصوص مثل اسید موریاتیک یا پراکسید‌هیدروژن خواهید داشت.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها