احمدی نژاد در کلاب هاوس از انتخابات ۸۸ گفت:

من قبول دارم رای موسوی در تهران از من بیشتر بود

احمدی‌نژاد درباره انتخابات ۸۸ گفت: من قبول دارم رای موسوی در تهران از من بیشتر بود و حتی اعلام شد حدود ۱۵۰ هزار نفر بیشتر از من رای آورد اما در کل کشور رای من بیشتر بود. مهندس موسوی و یارانش با کسی دیگر مشکل داشتند آمدند کلیت انتخابات را زیر سوال بردند. 

 من قبول دارم رای موسوی در تهران از من بیشتر بود

۲۲ خرداد ۱۴۰۰ دوازدهمین سالگرد انتخابات پرمناقشه ۸۸ است.

سه روز پیش از آن انتخابات، بازداشت‌ چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب آغاز شد و این روند تا حصر کاندیداهای معترض به نتایج ادامه داشت. نقطه اوج این وقایع، جلسات بی‌سابقه‌ی دادگاه‌ اصلاح‌طلبان بود که هنوز از بخش‌های پرابهام و نگشوده‌ی انتخابات ۸۸ است. طی ۱۲ سال اخیر به ویژه به دلیل توسعه تکنولوژی، جامعه ایران چهره‌ای تقریبا جدید با گفتمان تازه، مطالبات امروزی و درخواست‌های پیچیده‌تر، از خود نشان می‌دهد.

احمدی‌نژاد یکبار در سال ۸۴ توانست با نمایش‌های پوپولیستی پایگاه رای خود را شناسایی و سقف رای خود را به‌دست بیاورد. امروز اما انتظارات مردم ارتقا پیدا کرده و احمدی‌نژاد از پایگاه رای سابق برخوردار نیست، زیرا او تکثیر شده و نسخه‌های جدیدتری از احمدی‌نژاد به بازار سیاست عرضه شده است. او برای بازگشت به صحنه نیاز به بازتعریف خود دارد تا گروه‌هایی جدید را جذب خود کند. اصلاح‌طلبان طی همین ۱۲ سال در نتیجه‌ی تاکید بر ائتلاف با اصولگرایان معتدل و "در جا زدن متوالی" بخشی از حامیان بالقوه خود و به ویژه بدنه‌ی پیشروی خود را تاراندند.

این نیروها امروز و در این بافت سیاسی جایگاه و نماینده‌ای ندارند پس در انتخابات نیز حرفی برای گفتن ندارند.

احمدی‌نژاد که فرصت‌طلب و باهوش است با احیاء خود و بازتعریف گفتمان خود، درصدد جلب نسلی است که راوی دست اول ۸۸ نیستند یا خاطرات کمرنگی از آن وقایع دارند، دیگر جوراب سوراخ و کاپشن کهنه رای نمی‌آورد بلکه باید چهره‌ای امروزی از خود نشان دهد. او طی سال‌های اخیر در اکانت توئیتری خود از مسابقات NBA می‌نویسد، به فوتبال آمریکایی علاقه نشان می‌دهد و از رپر آمریکایی توپاک شکور نقل قول می‌کند. این الگوبرداری از سیاستمداران غربی که در برابر رویه‌ی سنتی سیاستمداران ایرانی است، تصویر بهتری از او می‌سازد که باعث سرافکندگی ایرانیان هم نیست.

او خود را شخصیت چندوجهی معرفی می‌کند که خواهان عادی‌سازی روابط با غرب است. می‌توان پیش بینی کرد که قرار است ظرف چند سال آینده احمدی‌نژاد را در قامت یک منجی ببینیم که لکه‌ی انتخابات ۸۸ را از دامان پاک کرده.

ولی او هر بار وارد فضای گفتگوهای سیاسی داخل ایران می‌شود ناچارا باید درباره انتخابات ۸۸ پاسخ دهد و هر بار نکات تازه‌تری را عیان می‌کند.

از آنجا که درباره انتخابات ۸۸ یا روایت رسمی مکتوب نداریم؛ یا آن روایات مورد مراجعه مردم و حتی شخص احمدی‌نژاد نیست، "حقیقت" در دادگاه‌های کلاب‌هاوسی چکش می‌خورد، احمدی‌نژاد دیگران را مقصر معرفی می‌کند.

او در آخرین گفتگوی کلاب‌هاوس روایت تازه‌ای را ارائه کرد.

بخش‌هایی از این جملات را بخوانیم:

من اولین رئیس جمهوری بودم که از یک مرجع تقلید فحش خوردم. یک مرجع تقلید شیعه به من گفت تو از ابن ملجم بدتر هستی.

من فکر می‌کردم اگر بروم در دولت و دم از عدالت بزنم خیلی‌ها می‌آیند پشت کار می‌ایستند ولی اینطور نشد.

در دولت اولِ من، مجلس پدر دولت را در آورد و در دولت دوم قوه قضاییه و مجلس چنین کردند.

من از تصمیماتی که در دو دولتم گرفتم دفاع می‌کنم.

آقای رزاق درباره تقلب در سال ۸۸ سوال کردند باید در پاسخ به سوال ایشان بگویم که ایشان برای ادعای تقلب در انتخابات دوره دهم باید دلیل بیاورد همینطور نمی‌شود کلی و بدون دلیل بگویید در انتخابات ۸۸ تقلب شده است.

یک عده در ۸۸ آمدند حضور ۴۰ میلیونی مردم در پای صندوق‌های رای را خراب کردند. در حالی که نهادهای نظارتی و اجرایی انتخابات همگی یک صدا گفتند انتخابات سالم است و شائبه تقلب به آن نمی‌چسبد. این‌ها به دروغ گفتند در انتخابات تقلب شده است و ذهن مردم را خراب کردند.

من روی محاسبات دقیق می‌گویم هرگز جمع مخالفان من در ۸۸ دویست هزار نفر بود ولی به دروغ گفتند میلیون‌ها نفر در تهران علیه نتیجه انتخابات راهپیمایی کردند.

من قبول دارم رای موسوی در تهران از من بیشتر بود و حتی اعلام شد حدود ۱۵۰ هزار نفر بیشتر از من رای آورد اما در کل کشور رای من بیشتر بود.

خیلی‌ها گفتند ما دلیلی نداریم بر تقلب در انتخابات و من قاطعانه می‌گویم در ۸۸ تقلب نشد.

مهندس موسوی و یارانش با کسی دیگر مشکل داشتند آمدند کلیت انتخابات را زیر سوال بردند.

انتخابات ۸۸ و ۹۲ ما آرای همه صندوق‌ها را اعلام کردیم اگر انتخابات ۸۸ الکترونیکی برگزار می‌شد ادعای تقلب را می‌پذیرفتیم. در انتخابات الکترونیکی امکان تقلب هست اما در سیستم انتخابات دستی چون ۱۸ نفر ناظر صندوق هستند اصلا امکان تقلب وجود ندارد.

مردم در ۲۵ خرداد آرام تظاهرات کردند اما عده‌ای فاسد راهپیمایی را به خشونت کشیدند.

ادعای تقلب هیچگاه ناظر به شخص احمدی نژاد نبوده است بلکه انتخابات ناظر داشته است.

درباره سرکوب ۸۸ مردم باید بگویم من نقشی نداشته‌ام. درگیری در ۸۸ طرفینی بوده است از ۲ طرف کشته شده‌اند و من کشته شدگان دو طرف را شهید می‌دانم. من دیدگاه‌هایم خیلی تغییر کرده است.

 

آنطور که مشخص است احمدی‌نژاد زیرپوستی روایت خودش را عرضه می‌کند، در این روایت اصلاح‌طلبان به رای مردم حامی احمدی‌نژاد خیانت کردند و گروهی هم برخورد و سرکوب انجام دادند.

در نهایت احمدی‌نژاد ادعا می‌کند بی‌تقصیر بوده و حالا هم نظرات متفاوتی دارد و انتظار دارد رستگاری او را به رسمیت بشناسیم.

گویا داستان او تازه و در انتخابات ۱۴۰۰ شروع شده است.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها