فضای مجازی در دستان نیروهای مسلح!

یکی از بخش‌های پر سروصدای طرح «ساماندهی پیام ‌رسان ‌های اجتماعی» واگذاری مدیریت اینترنت به نیروهای مسلح است! در تمام دنیا، گیت‌وی دست نیروهای نظامی است.

فضای مجازی در دستان نیروهای مسلح!

نماینده مجلس یازدهم: مدیریت فضای مجازی را به نیروهای مسلح بدهیم

پس از مطرح‌شدن خبر پر‌سروصدای طرح نمایندگان مجلس برای انسداد همه شبکه ‌های اجتماعی خارجی، وزیر ارتباطات سراسیمه سه‌شنبه‌شب به دیدار رئیس مجلس رفت تا او را درباره تبعات طرحی که برخی نمایندگان در‌صدد عملیاتی‌سازی آن هستند، آگاه کند.
بابک نگاهداری، رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی، از دیدار محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونان با رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داده بود. آن‌طور که از اخبار برمی‌آید، آذری‌جهرمی از قالیباف خواسته تا نمایندگان را درباره رویکرد ایجابی به جای سلبی در مواجهه با شبکه‌های مجازی مجاب کند. رئیس دفتر قالیباف گفته است در این جلسه موضوع «کاهش رویکردهای سلبی در برابر فضای مجازی» از محورهای مذاکرات طرفین بوده است.
نماینده مردم تهران در مجلس القای این را که طرح «ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» به‌دنبال مسدود‌کردن همه شبکه‌های اجتماعی است، نوعی عملیات روانی توصیف کرد و خواستار ارائه پیشنهادهای منطقی و اصلاحی در محیط‌های علمی و دانشگاهی برای رفع ایرادات این طرح شد.

واکنش‌ها به طرح مجلس زیاد بود و مخالفت‌ها بیشتر.

علی خضریان، نماینده تهران، با تکذیب اینکه این طرح به دنبال مسدود‌سازی است، به ایسنا گفته است: طرح «ساماندهی پیام ‌رسان ‌های اجتماعی» در سال‌های گذشته از‌سوی برخی اعضای شورای‌عالی فضای مجازی طرح شده و در مجلس دهم نیز در مرکز پژوهش‌های مجلس بر روی آن کار شده است و طرح ناپخته‌ای نیست و البته همچنان تا تبدیل‌شدن به قانون امکان تکمیل و اصلاح دارد؛ اما القای اینکه این طرح به‌دنبال مسدودکردن همه شبکه‌های اجتماعی است، به‌نوعی عملیات روانی جریانی است که به‌دنبال واگذاری همه‌چیز به بیرون مرزها هستند. در همین زمینه رهبر معظم انقلاب نیز بارها و در دیدار تصویری اخیر با دولت از «ول»‌بودن فضای مجازی و بی‌پناه‌بودن مردم در آن گلایه کردند و خواستار مدیریت فضای مجازی شدند.

مقام معظم رهبری در این دیدار فرمودند: «فضای مجازی، یک بخش حقیقی از زندگی مردم شده است و ما نمی‌توانیم مردم‌مان را که با فضای مجازی ارتباط دارند، بی‌پناه رها کنیم». او گفته مدلی جز اینکه حضور پیام‌رسان باید قانونمند باشد و به حاکمیت مرکزی پاسخ‌گو باشد، وجود ندارد. قطعا این طرح مجلس ایراداتی دارد و باید روی آن کار کارشناسی به دور از جنجال‌های رسانه‌ای انجام شود؛ اما بجد مردم از مسئولان مطالبه امنیت و آسایش در فضای مجازی را دارند که هرچه سریع‌تر باید به این دغدغه مردم پاسخ مناسب داده شود».

مدیریت اینترنت به نیروهای مسلح

یکی از بخش‌های پرسروصدای این طرح واگذاری مدیریت اینترنت به نیروهای مسلح است!  

پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، گفته: درباره این موضوع مثالی از وزارت راه می‌زنم. هم‌اکنون مسئولیت فرودگاه‌های کشور با وزارت راه است؛ اما نیروی انتظامی وظیفه کنترل گذرنامه‌ها را برعهده دارد. آیا این به معنای تداخل است؟ و ما می‌گوییم که فرودگاه دست پلیس است؟ خیر، می‌گوییم فرودگاه در اختیار وزارت راه است و هر‌کس وظایف خودش را انجام می‌دهد.

در تمام دنیا، گیت‌وی دست نیروهای نظامی است. کنترل داده و درگاه‌های ورود و خروج اطلاعات هر کشوری کاملا در اختیار نیروهای نظامی است. این مدل در کشورهایی مانند آمریکا، آلمان و فرانسه هم اجرا شده است. کسانی که به این موضوع اعتراض می‌کنند، به مدلی که در دنیا وجود دارد، اشاره نمی‌کنند. مثل این است که اعتراض کنیم چرا مرزهای زمینی دست نیروهای نظامی است. مسلم است که باید مرزها در اختیار نیروهای نظامی باشد. حال چه فرقی بین مرزهای زمینی و مرزهای مجازی وجود دارد؟
او بعد هم اعلام آمادگی کرده که در‌این‌باره با دیگران مناظره کند: درباره بند‌بند این طرح دفاع دارم و حاضر به مناظره با کسانی هستم که به آن نقد دارند؛ حتی اگر کسانی نقطه‌نظری در این زمینه دارند که منطقی باشد، پذیرفتنی است؛ اما موضوع این است که برخی از اینکه ما می‌خواهیم جلوی فساد در فضای مجازی را بگیریم، نگران‌اند و به‌همین‌دلیل فضای رسانه‌ای را دچار ابهام می‌کنند.

مخالفت خودی‌ها علیه طرح

البته تعدادی از نماینده‌های مجلس نیز در برابر این طرح موضع منفی گرفتند و آن‌ را غیرضرور دانستند. یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس هم در صفحه رسمی توییترش، همان سه‌شنبه مخالفت خود را با طرح مجلس برای ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی ابراز کرد و گفت: اولویت مجلس انقلابی بهبود اوضاع معیشتی و دوری از حاشیه‬ است.

به گزارش ایسنا، اردشیر مطهری در صفحه رسمی توییتر خود نوشت: «من با طرح انسداد همه پیام‌رسان‌های خارجی مخالفم. این طرح‌ها اولویت کشور نیست. معیشت بد فعلی را بدتر هم می‌کند. اولویت مجلس انقلابی‬ بهبود اوضاع معیشتی و دوری از حاشیه‬ است. ‫مجتبی توانگر در حساب کاربری‌اش در توییتر نوشت: «این‌جانب به‌عنوان نماینده مردم، ضمن تأکید بر گسترش اقتصاد دیجیتال، توسعه شبکه ملی اطلاعات و گسترش توان حاکمیتی جمهوری اسلامی در فضای مجازی، با طرح ارائه‌شده در مجلس مخالفم. مسئله مجلس، اقتصاد است و دنبال اقتصاد دیجیتال است. امروز شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌‌ها محل ارتباط و ابزار کار مردم هستند و به‌ویژه کسب‌و‌کارهای خرد و معاش افراد زیادی به این فضا وابسته است.

مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی راهکاری سازنده‌ یا دست‌کم بهترین راه‌حل نیست. تعامل و پاسخ‌گو‌کردن پلتفرم‌های خارجی دستور کار درست‌تری است. طبق فتوای روشن مقام معظم رهبری مورخ ۲۰/۱/۹۸ نقض حریم خصوصی کاربران در فضای مجازی حرام شرعی است؛ بنابراین بخشی از طرح که به احراز هویت کاربران ارتباط دارد، در تضاد با آزادی و حریم خصوصی شهروندان قرار دارد. در‌عین‌حال که با اصول قانون اساسی نیز در تضاد آشکار است. توسعه شبکه ملی اطلاعات نیازمند اتخاذ تدابیر سازنده و تشویقی برای جلب مشارکت شهروندان و به‌ویژه افزایش تولیدات محتوایی و برنامه‌های کاربردی بومی است و تصمیماتی که ملت را به توسعه این شبکه بدبین کند، بالطبع مضر است؛ همچنین بی‌توجهی وزیر ارتباطات و دستگاه فرهنگی در این زمینه حتما پیگیری می‌شود».
تعدادی از نمایندگان مجلس طرح «ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» را تسلیم هیئت‌رئیسه مجلس کرده‌اند که بر جایگزینی پیام‌رسان‌های «تولید داخلی» با پیام‌رسان‌های اجتماعی خارجی تأکید دارد. این طرح که ضمن اصلاح به امضای ۴۰ نماینده مجلس رسیده است، حاوی احکام مجازات نقدی و حبس علیه کسانی است که بدون مجوز اقدام به ارائه پیام‌رسان اجتماعی می‌کنند یا به تکثیر و توزیع وی‌پی‌ان و فیلترشکن مبادرت می‌ورزند.

اصولگرایان مجلس در حالی به دنبال جایگزینی پیام‌رسان‌های بومی‌اند که این طرح پیش‌تر با شکست روبه‌رو شده است. چندی قبل یکی از روزنامه‌های سراسری پیام‌رسان سروش را به مزایده گذاشته بود.

از ۴۰ نماینده امضاکننده طرح «ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» دست‌کم ۲۹ نفر با فیلترشکن یا وی‌پی‌‌ان در شبکه اجتماعی فیلتر‌شده توییتر که از دسترس عموم مردم به شکل عادی خارج است، مشغول به فعالیت هستند. نصرالله پژمانفر، از طراحان این طرح، گفته است: با تصویب این قانون، جلوی فساد و ناامنی در فضای مجازی را می‌گیریم و اجازه نمی‌دهیم برخی دست در جیب مردم کنند.

او با اشاره به اینکه گفته‌شده با قانونی‌شدن این طرح، قصد ما مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌ها در فضای مجازی است، گفت: اصلا این‌طور نیست. همه شبکه‌های اجتماعی که در ایران کار می‌کنند، اگر تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران به ارائه خدمات بپردازند، ما از آنها حمایت می‌کنیم. این نماینده مجلس افزود: سؤال این است که اگر یک پلتفرم خدماتش را در قالب مقررات کشور ما مطرح نکرد و هر کاری را که دلش می‌خواست، در کشور انجام داد، باید آزاد باشد؟

مجلس به دنبال فلیترینگ اینستاگرام و واتس‌آپ

صدای هیاهو و همهمه لحظه‌ای قطع نمی‌شد؛ فریاد می‌زدند و از هیات‌رئیسه می‌خواستند که میکرفون‌شان را باز کند تا تذکرشان را از تریبون پارلمان خطاب به وزیر ارتباطات مطرح کنند؛ وقتی نوبت به آنها می‌رسید تذکرها به یک نقطه ختم می‌شد و آن گلایه از «فضای مجازی» بود.

اهالی جدید ساختمان هرمی میدان بهارستان که هنوز یک ماه نشده بود در صندلی‌های خود جای گرفته بودند، موضوع فیلترینگ و محدودسازی پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی به ویژه اینستاگرام ورد زبانشان شده بود؛ موضوع آنقدر پیش رفت که حتی مرتضی آقاتهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی و دبیرکل جبهه پایداری پیشنهادی فراتر از فیلترینگ را مطرح کرد و پای فضای مجازی ملی را پیش کشید تا به واسطه بساط شبکه‌های اجتماعی از اینستاگرام گرفته تا توئیتر و تلگرام یکسره شود. 

ماجرای جنجال حضور وزیر ارتباطات در مجلس و بحث فیلترینگ اینستاگرم هنوز تمام نشده بود که زمزمه تهیه طرحی برای محدودسازی شبکه‌های اجتماعی از کریدور خانه ملت به گوش رسید و نمایندگانی که اغلب آنها در توئیتر،حساب کاربری دارند، پای این طرح را امضا کردند. طرحی که از یک سو نه سر سازگاری با اصل دسترسی آزاد به اطلاعات دارد و نه آن را می‌توان در راستای آزادی بیان تصور کرد. موضوعی که حالا جنجال زیادی به پا کرده است و صدای موافقان و مخالفان هم از همان تریبون فضای مجازی بلند شده و البته در مقابل مخالفان، امضاکنندگان این طرح برای دفاع از اقدام پیش‌دستانه تعابیر جدیدتری به کار می‌برند مانند‌هادی بیگی‌نژاد که در مصاحبه با جماران می‌گوید: «ما دنبال جلوگیری از فحشا هستیم و دنبال محدود کردن آزادی بیان نیستیم. توقع داریم هموطنان گمان نکنند می‌خواهیم آزادی بیان را محدود کنیم. ما مخالف توئیتر و تلگرام نیستیم بلکه دنبال این هستیم که فضای مجازی مسئول داشته باشد.» یا فاطمه محمدبیگی که می‌گوید: «متأسفانه جریان‌هایی در کار هستند که برای انحراف مسیر اصلی این طرح، تلاش دارند فضای جامعه را متشنج می کنند و از انسداد و فیلترینگ حرف می زنند؛ چنین خبری نیست. بلکه نظم دادن به فضای مجازی و شبکه اجتماعی در کشور و ساماندهی و هدایت آن مورد نظر هست.» 

هرچند نمایندگان با یک گام عقب نشستن از فیلترینگ و مسدودسازی به «ساماندهی‌» تغییر موضع داده‌اند اما همچنان علامت سوال بر سر مقصود آنها از واژه «ساماندهی» به قوت خود باقی است.

ساماندهی یا فیلترینگ 

هرچند در کلیات این طرح از واژه «مسدودسازی» استفاده شده است اما امضا کنندگان آن می‌گویند کسی به دنبال فیلترینگ نیست و تنها قرار است ساز و کاری برای فضای مجازی تعریف شود. ابراهیم عزیزی نماینده شیراز که از امضا کنندگان این طرح است درباره این طرح و توجیه آنها برای محدودسازی شبکه‌های اجتماعی به خبرانلاین می‌گوید: «اصلا بحث فیلترینگ و محدودسازی نبوده است بلکه یک طرح ساماندهی است» او ادامه می‌دهد: « ما باید یک استفاده بهینه از شبکه‌های اجتماعی داشته باشیم و کاری کنیم تا از ظرفیت‌های آن هم بتوانیم استفاده کنیم؛ البته باید اقداماتی انجام دهیم تا آسیب‌های آن هم به حداقل برسد»

او در پاسخ به این سوال که منظورتان از سامان‌دهی چیست و مثلا توئیتر یا اینستاگرام قرار است چطور ساماندهی شود گفت: «اصلا این بحث نیست که این شبکه‌های اجتماعی که شما نام بردید فیلتر یا بسته شود من نمی‌دانم این بحث‌ها از کجا آمده است منظور ما از سامان‌دهی یعنی همینکه استفاده بهینه شود به اضافه به حداقل رساندن آسیب‌ها » 

عزیزی درباره باز شدن پای دستگاه‌های امنیتی به موضوع فضای مجازی در این طرح نیز گفت: «بحثی درباره اینکه دستگاه‌های امنیتی بخواهند اقداماتی انجام دهند مطرح نبوده و ما تنها می‌خواهیم ساماندهی کنیم و ساماندهی در ادبیات ما تعریف مشخصی دارد و اینکه گفته می‌شود بگیر و ببندی در راه است برداشت غلطی است که در جامعه ما وجود دارد» 

هرچند عزیزی می‌گوید ما نمی‌خواهیم بگیر و ببند راه بیندازیم اما وقتی از او سوال می‌شود که آیا قرار است در این طرح فیلتر توئیتر، فیس‌بوک و تلگرام و ... برداشته شود می‌گوید: « اینکه چه اقداماتی انجام شود باید صبر کنیم تا نوبت به این طرح برسد تا بحث‌ها درباره آن تکمیل شود در حال حاضر تنها صحبت از ساماندهی است» 

نمی‌شود توئیتر را فیلتر کرد اما نمایندگان توئیتر داشته باشند

 ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف‌آباد از دیگر امضاکنندگان این طرح است او درباره چند و چون آن می‌گوید: «عنوان این طرح اشتباه مطرح شده است و اصلا بحث محدودسازی نیست بلکه موضوع ساماندهی پیام رسان‌ها مطرح است یعنی همانطور که شما انتظار دارید راهنمایی و رانندگی و قوانینی وجود داشته باشد تا وضعیت خیابان‌ها و جاده‌ها را ساماندهی کند یا همانطور که انتظار است یک بقالی در یک روستا مجوز و پروانه‌ای برای کار داشته باشد؛ این وضعیت برای پیام‌رسان‌ها هم مطرح است» 

او ادامه می‌دهد: «وقتی یک پیام‌رسان داخلی باید مجوزی برای فعالیت داشته باشد این قاعده باید برای پیام‌رسان‌های خارجی هم وجود داشته باشد یعنی پیام‌رسان‌های خارجی هم باید دفتری در ایران داشته باشند که پاسخگوی شاکیان باشد؛ یعنی مانند بسیاری از کشورهای دنیا از آمریکا و چین گرفته تا کشورهای اروپایی، ما هم مانند آنها قواعد و مقرراتی داشته باشیم تا اولا اطمینان حاصل کنیم اطلاعات کاربران در اختیار دیگران قرار نمی‌گیرد و هم اگر مشکلی بود بدانیم کسی پاسخگوی آن هست یعنی اگر دولت جمهوری اسلامی خواست صحبتی بکند بداند باید با چه کسی حرف بزند؛ از آنجا که این پیام‌رسان‌ها منافع اقتصادی هم به دنبال دارد قطعا آنها می‌پذیرند که دفتری در ایران داشته باشند و ما هم به شکل متداول دنیا عمل می‌کنیم»

ابوترابی با بیان اینکه وقتی ما به این شیوه عمل کنیم اصلا نباید فیلترینگی وجود داشته باشد می‌گوید: «امروز فیلترینگ در کشور ما تبدیل به یک پارادوکس شده است یعنی در حالی که شبکه‌های اجتماعی مانند توئیتر در ایران فیلتر است اما می‌بینیم بسیاری از مسولان نظام و نمایندگان یک حساب کاربری در این شبکه اجتماعی دارند و لذا باید با یک ساماندهی موضوع فیلترینگ را هم مرتفع کنیم» 

ابولفضل ابوترابی در پاسخ به این سوال که وقتی می‌گویید پیام‌رسان‌ها باید دفتری داشته باشند تا پاسخگوی درخواست‌های دولت جمهوری اسلامی باشد آیا این نمی‌تواند نگرانی‌ها را درباره برخورد با افرادی که به دولت یا دستگاه‌های حاکمیتی انتقاداتی دارند و آن را از طریق همین فضای مجازی مطرح می‌کنند افزایش دهد گفت: « اصلا بحث محدود کردن منتقدان مطرح نیست بلکه ما می‌خواهیم یک قواعد و قوانینی وجود داشته باشد و بر اساس آن قواعد فعالیت این پیام رسان‌ها انجام شود؛ درواقع ما چطور انتظار داریم یک پیام‌رسان داخلی مجوز داشته باشد اما این قاعده را برای پیام‌رسان‌های خارجی در نظر نمی‌گیریم؟ ما همه حرفمان این است که مانند پیام‌رسان‌های داخلی پیام‌رسان‌های خارجی هم مجوز داشته باشند»

او ادامه داد:« ما فکر می‌کنیم پیام‌رسان‌های خارجی امنیت دارند همین چند وقته پیش بود که تلگرام و اینستاگرام هک شد و همه اطلاعات کاربرانش را به فروش رساندند این درحالی است که به گفته مقام معظم رهبری در توصیه‌ای که به مسولان داشتند فرمودند تفتیش و کنجکاوی در امور مردم حرام است و ما باید به این فتوا عمل کنیم از سوی دیگر اساسا تفتیش در امور ۸۵ میلیون جمعیت امکان پذیر نیست»

این نماینده مجلس گفت: «موضوع توئیتر می‌تواند مشمول نشر اکاذیب شود اما احضار و بازداشت به دلیل محتوای چت‌های خصوصی اصلا امکان ندارد اگر هم چت خصوصی باشد باز هم این دلیلی است بر بی‌اعتمادی به امنیت این شبکه‌های اجتماعی که توانسته‌اند آنها را هک کنند بنابراین ما می‌گوییم بیایند مجوز بگیرند»

ابوترابی با انتقاد از کسانی که نسبت به این طرح نمایندگان موضع گرفتند گفت: «ما به دنبال اجرای قانون غرب درمورد این پیام رسان‌ها هستیم آنهایی که ژست روشنفکری می‌گیرند بگویند چرا از اینکه قرار است این قانون اجرا شود ناراحت هستند؟»

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که آیا با این طرح قرار است فیلتر توئیتر، فیس‌بوک، تلگرام و ... برداشته شود گفت: « من هم معتقدم به دلیل منافع اقتصادی که برای این پیام رسان‌ها وجود دارد آنها هم دفتری در ایران تاسیس کنند و با تمکین از قانون ایران این فیلترها برداشته شود.» 

البته این نماینده درباره اینکه اگر این پیام‌رسان‌ها نخواستند که در ایران دفتری داشته باشند سرنوشت آن پیام رسان چه خواهد شد گفت: «قطعا آن پیام رسان مجوز فعالیت نخواهد داشت و اینکه چطور این ممنوعیت فعالیت اعمال می‌شود یک بحث فنی است که من تخصصی در آن ندارم» 

با پز روشنفکری با فیلترینگ مخالفت می‌کنند

از سوی دیگر موسی غضنفرآبادی که زمانی رئیس دادسرای انقلاب بود و امروز نماینده بم و سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس یازدهم است درباره طرح محدودسازی پیام رسان‌های داخلی و تضاد آن با اصل آزادی بیان و حق دسترسی آزاد به اطلاعات گفت: «من از این طرح اطلاعات زیادی ندارم اما به نظرم ما زمانی بستر لازم را داریم در این صورت مشکلی برای فعالیت ندارند اما وقتی ما بسترهای لازم را نداریم فعالیت این پیام‌رسان‌ها شاید به صلاح نباشد چراکه می‌تواند مورد تاخت و تاز عقاید باطل و حرمت‌شکنی‌ها و آسیب‌دیدن گسترده جوانان قرار بگیرند» 

او با بیان اینکه در بسیاری از کشورها که مدعی حقوق بشر هستند این محدودسازی‌ها اتفاق افتاده است و این گستردگی استفاده از این پیام رسان‌ها که امروز در کشور ما وجود دارد در آنجا نمی‌توانیم مشاهده کنیم گفت: «در کشور ما بدون آنکه محدودیتی برای سنین مختلف وجود داشته باشد از یوتیوب گرفته تا اینستاگرام و ... در همه سنین می‌توانند به راحتی با یک گوشی و با یک اینترنت تلفن همراه می‌تواند به شبکه‌هایی دسترسی پیدا کنند که کشنده اخلاق است لذا حتما باید فکری باید برای آن شود» 

او در پاسخ به این سوال که چندین سال است بحث فیلترینگ در کشور ما مطرح است و از یاهومسنجر گرفته تا توئیتر و فیس‌بوک و... فیلتر شده‌اند اما از سوی دیگر حضور پرتعداد مسوولان را در این شبکه‌های اجتماعی به ویژه توئیتر مشاهده می‌کنیم که به نوعی به رخ کشیدن تنافقض در بحث فیلترینگ است گفت: «ممکن است تناقضاتی در این موضوع دیده شود اما استفاده در این سطح به نظرم مشکلی نیست چراکه وقتی یک حرفی از سوی برخی مقامات مطرح می‌شود همه منتظر هستند تا پاسخی به آن داده شود که بهترین آن توئیتر و توئیت هست لذا در این مورد مشکلی نیست اما اینکه در دسترس همه باشد می‌تواند آسیب‌زا باشد»

غضنفرآبادی در پاسخ به این سوال که آیا این فیلترینگ به جز ایجاد مافیایی برای فروش فیلترشکن و استفاده اقتصادی برای برخی فایده دیگری داشته است یا خیر گفت:« این صحبت که مافیای فروش فیلترشکن ایجاد شده درست است اما موضوع فیلترینگ منافعی هم داشته و دسترسی را برای برخی که صلاحیت ندارند سخت کرده است درواقع شاید یک سواستفاده‌هایی درباره فروش فیلترشکن وجود داشته باشد اما خسارت آن کمتر از این است که دسترسی به این شبکه‌ها آزاد باشد»

او در پاسخ به این سوال که این طرح چقدر می‌تواند این امکان را به دستگاه‌های امنیتی بدهد که دسترسی به اکانت‌های فعال در فضای مجازی داشته باشند گفت: «اگر نرم‌افزارهای ما اخلاقی باشد هیچ لزومی ندارد که اکانت فردی زیر نظر گرفته شود یا به آن دسترسی پیدا شود اما ما شاهد بودیم در فتنه‌های گذشته در برخی این پیام‌رسان‌ها مانند تلگرام سازماندهی از داخل و خارج انجام می‌شد و لذا باید نیروهای امنیتی وارد می‌شدند و کنترل می‌کردند و سازماندهی آنها را بهم می‌ریختند لذا تا این حد اشکال ندارد اما اگر ارتباطات خانوادگی، غیرسیاسی و غیرامنیتی باشد بارها نیروهای امنیتی هم گفته‌اند ورودی به آن مباحث نخواهند داشت» 

غضنفرآبادی گفت: «برخی برای آنکه خود را آزاداندیش معرفی کنند با پُز روشنفکری با فیلترینگ مخالفت می‌کنند اما آنهایی که دلشان برای این مردم و جوانان و نظام می‌سوزد بحث فیلترینگ را لازم می‌دانند؛ البته می‌دانید کسی که بحث فیلترینگ را مطرح می‌کند از سوی همین روشنفکرماب‌ها علیه او هجمه‌هایی در جامعه به راه می‌افتد»

او درپاسخ به اینکه بالاخره در بحث فیلترینگ محدودیت آزادی بیان مطرح می‌شود گفت: «بله خیلی موضوعات دیگر از جمله آزادی بیان و دسترسی آزاد به اطلاعات و... در کنار این بحث مطرح می‌شود اما با این وجود ما با فیلترینگ می‌توانیم دسترسی یک کودک را که قدرت تشخیص ندارد را محدود کنیم ما نمی‌توانیم یک کودک را آزاد بگذاریم که با مواد شویند و سمی بازی کند.» 

او ادامه داد: «شاید برخی دربرابر خیلی مسائل محکم باشند اما نمی‌توانیم دسترسی همه را در مقابل این حجم از دروغ و دروغی که در فضای مجازی وجود دارد به همراه انواع بی‌اخلاقی‌ها و بی‌اعتقادی‌ها را آزاد بگذاریم البته الحمدالله بسیاری از جوانان اعتمادشان را به اخبار و اطلاعات در فضای مجازی از دست می‌دهند اما شما نگاه کنید در بحث کرونا چقدر دروغ مطرح شد؛ یکی گفت خرما دوای کرونا است روز دیگر گفتند عسل است و... آیا همه اینها درست است؟ می‌خواهم بگویم فضای مجازی هم اعتبارش را از دست داده است».

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که با فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی موافقید گفت: «در بعضی موضوعات موافق هستم؛ من معتقدم توئیتر و تلگرام و یوتیوب حتما برای برخی جوانان مضر بوده است و اینها باید محدود شود و من معتقدم فیلترینگ تا حدودی توانسته موانعی را ایجاد کند. البته ما باید به دنبال سالم سازی فضای مجازی باشیم.» 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها