آنهایی که «بیریشه» و «عمله» خطاب میکنید بالعکس بسیار ریشهدار و صاحب نفوذند
آنها کسانی هستند که اگر از فیلترهای احراز صلاحیتها عبور کنند، مردم بیشترین رای را به آنها خواهند داد.
حجت الاسلام و المسلمین مسیح مهاجری در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: دو روز بعد از آنکه رهبر انقلاب اسلامی در جمع خصوصی ائمه جمعه مراکز استانها و اعضاء شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، توصیه اکید کردند که خطبههای جمعه را به پرخاشگری علیه افراد تبدیل نکنید و اگر انتقادی دارید حتماً پدرانه و با زبان ملایم و دلسوزانه مطرح نمائید، امام جمعه قزوین در خطبه نمازجمعه 29 آذرماه خود برخلاف این نصیحت رهبری به جان افرادی افتاد که از نظر او برای ورود به مجلس شورای اسلامی صلاحیت ندارند.
ایشان درباره افرادی که به دلایلی صلاح دانستند برای نمایندگی مجلس ثبتنام کنند تعبیراتی از قبیل «عمله» و «بیریشه» بکار برده و آنها را برای مردم نامطلوب تلقی کرده است.
متاسفانه این روش که دقیقاً خلاف توصیههای رهبری و خلاف اقتضائات جایگاه نمازجمعه است، در دستور کار امام جمعه فعلی قزوین قرار دارد بطوری که بسیاری از اقشار جامعه از ایشان گلایه دارند و حتی عدهای از قضات و مسئولین نیز با نگارش مطالب اعتراضی خود، خواستار تغییر این روش شدهاند. مردم از امام جمعه انتظار دارند نقطهنظرهای خود را در قالب انتقادهای خیرخواهانه و منطبق بر دستور قرآنی «وجادلهم بالتی هی احسن» به زبان بیاورد تا اولاً موثر واقع شود و ثانیاً مشکلی از جامعه حل کند و ضمناً موجب جذب افراد شود نه دفع آنها. ائمه جمعه باید قدرت جذب داشته باشند و هر هفته که خطبه میخوانند عدهای را به اردوگاه انقلاب و نظام جذب کنند. این، هنر است نه روشی که هر روز و هر هفته عدهای را از این اردوگاه دور کند، دلها را نسبت به همدیگر پرکینه نماید و به جای وحدت، تفرقه ایجاد کند.
جالب اینست که در میان مشمولان عتابهای آقای امام جمعه افرادی وجود دارند که نهتنها «بیریشه» و «عمله» نیستند، بلکه بسیار ریشهدار و فعال و مستقل و در میان مردم صاحب نفوذند. آنها کسانی هستند که اگر از فیلترهای احراز صلاحیتها عبور کنند، مردم بیشترین رای را به آنها خواهند داد. علت اینست که با تمام وجود برای مردم کار میکنند و بدون آنکه انتظاری از مردم داشته باشند، برای آنها راه و مسجد و پل میسازند و به روستاهایشان آبرسانی میکنند و مشکلات آنها را بدون منت برطرف میکنند.
ائمه جمعه باید از این قبیل افراد حمایت کنند و از وجود آنها برای جلب رضایت مردم استفاده نمایند. تلاش کردن برای ایجاد مانع بر سر راه تایید صلاحیت چنین افرادی برای جلوگیری از ورودشان به مجلس علاوه بر اینکه خارج از چارچوب وظایف ائمه جمعه است، موجب تفرقه درجامعه میشود. مهمتر اینکه تجربه نشان داده این افراد نماینده مجلس هم که نباشند، به مردم خدمت میکنند و کارائیشان چند برابر یک نماینده مجلس است. نمیخواهیم آنها را بیعیب جلوه دهیم، اما هنر ائمه جمعه باید این باشد که عیبها را برطرف کنند نه آنکه عیبجوئی نمایند.
چرا عدهای تلاش میکنند افراد کارآمد، دلسوز، خدوم، دارای سوابق انقلابی و صاحب نفوذ در جامعه به مجلس شورای اسلامی راه نیابند؟ هرچند ائمه جمعه نباید در این قبیل امور دخالت کنند ولی باید از راه یافتن افراد محبوب مردم به مجلس که اهل خدمت به جامعه و نظام هستند خرسند شوند. پیشنهاد ما به امام جمعه محترم قزوین اینست که به جای تلاش برای طرد افراد مردمی و خدوم و ریشهدار، در صدد جذب آنها برآیند و با جذب آنها، محبوبیت مردمی خود را نیز افزایش دهند. در شرایطی که دشمنان مشترک در صدد ضربه زدن به کشور و نظام هستند، ائمه جمعه باید محور وحدت باشند و با افزودن بر قدرت جذب خود، امنیت ملی کشور و پایههای نظام را مستحکمتر کنند.
ارسال نظر