حمله موشکی به نفتکش ایرانی در آبهای عربستان
یک فروند نفتکش ایرانی متعلق به شرکت ملی نفتکش صبح امروز در ۶۰ مایلی بندر جده عربستان سعودی دچار انفجار در بخش بدنه شده است. دو مخزن اصلی نفت در کشتی فوق آسیب دیده و نفت موجود در آن در حال خروج به دریای سرخ است.
روابط عمومی شرکت ملی نفتکش ایران:
نفتکش ایرانی SABITY متعلق به شرکت ملی نفتکش صبح امروز در دو انفجار جداگانه احتمالا بر اثر اصابت موشک در ساعتهای ۵ و ۵:۲۰ صبح در ۶۰ مایلی بندر جده عربستان سعودی دچار انفجار در بخش بدنه شده است.
دو مخزن اصلی نفت در کشتی فوق آسیب دیده و نفت موجود در آن در حال خروج به دریای سرخ است.
خوشبختانه همه کارکنان کشتی در وضعیت سالم و ایمن بوده و کشتی نیز در حال حاضر در وضعیت با ثباتی قرار دارد و تنها بدنه کشتی اندکی آسیب دیده که کارکنان کشتی در صدد کنترل آن هستند.
کارشناسان فنی کشتی و کارشناسان مستقر در اتاق اضطرار شرکت در حال بررسی وضعیت و علل این حادثه هستند و احتمال میدهند این رخداد بر اثر انجام اقدام تروریستی باشد./ایرنا
آخرین خبرها از نفتکش آسیب دیده ایران
نفتکش آسیبدیده ایرانی در دریای سرخ در شرایط پایدار قرار دارد. شرایط شناور کاملاً تحت کنترل است.
بر اثر این حادثه هیچ یک از خدمه نفتکش آسیب ندیده اند و در سلامت کامل هستند./صدا و سیما
این خبرها درحالیست که بروز حریق در نفتکش ایرانی تکذیب شد.
شرکت ملی نفتکش ایران اعلام کرد بر خلاف برخی اخبار منتشر شده هیچ گونه حریقی در کشتی حادثه دیده ایرانی در دریای سرخ رخ نداده است و کشتی کاملا در وضعیت باثبات قرار دارد.
اطلاعیه اولیه شرکت ملی نفتکش ایران تنها مرجع اطلاع رسانی میباشد./تسنیم
واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه به حمله به نفتکش ایرانی در دریای سرخ:
بررسیهای انجام شده توسط شرکت ملی نفتکش ایران نشان میدهد که کشتی ایرانی از مکانی نزدیک به کریدور عبوری این نفت کش از شرق دریای سرخ، دو بار و به فاصله حدود نیم ساعت مورد هدف قرار گرفته و آسیب دیده است.
در چند ماه گذشته برخی اقدامات تخریبی دیگر نیز علیه نفتکشهای ایران در دریای سرخ صورت پذیرفته که بررسیها در خصوص عوامل دخیل در این اقدامات در حال انجام است.
کلیه مسئولیتهای ناشی از این اقدام از جمله آلودگی شدید زیست محیطی ایجاد شده در منطقه بر عهده عوامل این ماجرا جویی خطرناک است.
حشمت الله فلاحت پیشه در واکنش به حادثه رخ داده در خصوص نفتکش ایرانی در آبهای جده گفت: در شرایطی که دو کشور ایران و عربستان بر حسب نوع مواضع مقامهای مختلفشان به طور مستقیم و یا تلویحی برای تنش زدایی مواضعشان را اعلام کردند انفجار نفتکش ایرانی کاملا مشکوک است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر فردای عمران خان به ایران برای میانجیگری میان تهران و ریاض، ادامه داد: فردا قرار است عمران خان به کشور ما بیاید تا علاوه بر صحبت درباره مناسبات دوجانبه کشورش با ایران، درباره تنشزدایی میان دو کشور همسایه ایران و عربستان هم گفتوگویی انجام دهد.
وی تاکید کرد: این اقدام (حمله به نفتکش ایرانی در آبهای عربستان) بسیار مشکوک است که میتواند عوامل مختلفی اعم از رژیم صهیونسیتی، جنگطلبان آمریکایی که بعضاً رفتارشان با سیاسیون این کشور متفاوت است و یا طیف افراطی که در آشفته بازار سیاست و حکومت عربستان دارای قدرت و صاحب نقشی هستند داشته باشد.
نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس شورای اسلامی با بیان این که بازیگرانی در این اتفاق صاحب نقش هستند، عنوان کرد: معقتدم آن چیزی که مهم است جدایی دو مسیر در این اتفاق از یکدیگر است؛ نخست آن که جمهوری اسلامی ایران از مسیر شکایت حقوقی و یافتن عامل این حمله تروریستی دریایی اقدام کند.
وی ادامه داد: مسیر دوم هم آن است که در فاز سیاسی این موضوع نه تنها مانعی برای تنش زدایی مشاهده نکنیم بلکه آن را به عنوان یک عامل شتابزا مشاهده کنیم.
ارسال نظر