چرا سفر به قطب کار دست شهرام دبیری داد؟

در شرایطی که خود مسئولین می‌دانستند که دبیری در قطب جنوب به سر می‌برد، کذب دانستن آن و سپس تاییدش از سوی رئیس جمهوری، تنها به کاهش سرمایه اجتماعی دولت و کاهش سطح اعتماد به تکذیبیه‌ها می‌انجامد و مشخص می‌کند آن جمله معروف ایرانی‌ها آنچنان هم دور از واقعیت هم نیست: «وقتی چیزی را تکذیب کردند، بدان که اتفاق افتاده است!»

چرا سفر به قطب کار دست شهرام دبیری داد؟

معاونت پارلمانی ریاست جمهوری مشخصا سفر دبیری به قطب جنوب را تکذیب کرده و تصاویر را قدیمی دانسته بود

 

 

گروه سیاسی- شهرام دبیری معاون پارلمانی دولت چهاردهم بالاخره پس از دوهفته جنجالی که سفر به قطب او به دنبال داشت با حکم مسعود پزشکیان از سمت خود عزل و برکنار شد.  پزشکیان در حکم برکناری معاون پارلمانی‌اش، رفاقت خود را به دبیری یادآوری کرده و نوشته است؛« دوستی دیرین و همکاری و خدمات ارزشمند شما در معاونت پارلمانی دولت چهاردهم، مانع آن نیست که پایبندی به صداقت، عدالت و وعده‌هایی که به مردم دادیم، مقدم داشته شود. بنابر این از ادامه همکاری با شما در دولت چهاردهم معذوریم.»

رئیس جمهور طی حکمی با اشاره به قطعی شدن اخبار مربوط به سفر شهرام دبیری، با اشاره به اینکه دوستی دیرین و خدمات ارزشمند شما در معاونت پارلمانی مانع آن نیست که پایبندی به صداقت، عدالت و وعده‌هایی که به مردم دادیم، مقدم داشته شود، آورده است: بنابر این توصیفات از ادامه همکاری با شما در دولت چهاردهم معذوریم.

 

ماجرای سفر دبیری به قطب جنوب از کجا آغاز شد؟

 

ماجرا از این قرار بود که برخی کانال‌ها در شبکه‌های مجازی، در روزهای ابتدایی نوروز این خبر را منتشر کردند که شهرام دبیری و همسرش از طریق آرژانتین برای تعطیلات نوروز به قطب جنوب رفته‌اند. 

با انتشار این خبر و عکس‌های جدیدی که از معاون پارلمانی وقت دولت در جریان سفر مورد اشاره، مخالفان دولت به خصوص نماینده‌های جبهه پایداری شروع به انتقاد از دولتِ پزشکیان کرده و خواستار پاسخگویی آن شدند. این در حالی است که هواداران دولت نیز به انتقاد از معاون پارلمانی برخاستند و حتی برخی اعضای شورای اطلاع رسانی دولت، نسبت به ادامه حضور دبیری در کابینه هشدار دادند.

به عنوان مثال محمد مهاجری یکی از اعضای شورای اطلاع رسانی دولت بود که در همین رابطه نوشت: «طی۲روز گذشته خبری در فضای مجازی منتشر شده که آقای دکتر شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به مکانی دور از توقع (قطب‌جنوب) سفر کرده. قاعدتا باید سیستم اطلاع‌رسانی دولت به این خبر واکنش نشان می‌داد و اگر دروغ است آن را تکذیب می‌کرد. و اگر خبر درست است حتی اگر آن عزیز سفرکرده با پول خودش و بدون استفاده از بیت‌المال چنین کرده است حتما با شیوه نهج‌البلاغه‌ای آقای‌پزشکیان نمی‌خواند و به عنوان وصله ناجور دولت باید کنار گذاشته شود. ان هم بدون فوت وقت.»

اما ماجرا وقتی عجیب شد که فردای این یادداشت کوتاه، یعنی ششم فروردین ماه روابط عمومی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری مشخصا سفر دبیری به قطب جنوب را تکذیب کرده و تصاویر را قدیمی دانست.

در این تکذیبیه آمده بود: «در واکنش به شایعات مطرح شده در خصوص سفر نوروزی شهرام دبیری اعلام کرد: در روزهای اخیر خبرسازی  برخی کانال های خبری در یکی از پیام رسان ها، مستمسکی برای برخی تحلیل های نادرست شده است. بر این اساس شایعه مطرح شده مبنی بر سفر معاون پارلمانی رئیس جمهور به قطب جنوب چنین ادعایی صحت ندارد و تصاویر منتشر شده قدیمی بوده است.»

فردای این تکذیبیه عجیب، یک عضو دیگر شورای اطلاع رسانی دولت هم به صدا درآمد و نوشت: «جناب آقای رئیس‌جمهور! لطفا این آیه قرآن مجید را هر روز به اعضا کابینه‌ یادآوری کنید. همان آیه‌ای که در نخستین گفتگوی تلویزیونی با مردم بالای سرتان بود. درباره صداقت، همان صداقتی که مردم در شما دیدند، همان راستگویی که متاسفانه امروز لابلای برخی ندانم‌کاری‌ها و مصلحت‌سنجی‌ها و پنهان‌کاری‌ها و بی‌صداقتی‌های بعضی از دولتمردان و کارشکنی رقبای تندرو در حال دست و پا زدن است. اجازه ندهید مهمترین ویژگی شما، گروگانِ گفتار و کردار این آدم‌ها شود، بازخواستشان کنید. شما به مردم تعهد دارید، نه به این آدم‌ها...».

با این حال، روز شنبه 16 فروردین در نخستین روز انتشار روزنامه‌های سراسری کشور نیز، انتقادات تندی نسبت به عملکرد معاون پارلمانی دولت مطرح شده بود؛ هم در طیف اصلاح‌طلب و هم اصولگرایان. 

روزنامه اصولگرای فرهیختگان در یادداشتی به سفر شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، واکنش نشان داد و نوشت: فارغ از اینکه آقای دبیری در چند ماه مسئولیتشان چندین سفر شخصی خارجی دیگر هم داشته‌اند و حتی معاون پارلمانی در جریان استیضاح وزیر اقتصاد دولت هم حضور نداشتند؛ اما آیا در آن نهج‌البلاغه مورد تأکید رئیس‌جمهور مگر ننوشته «إنَّ اللّه َ تعالى فَرَضَ على أئمّةِ العَدلِ أن یُقَدِّروا أنْفُسَهُمْ بِضَعَفَةِ النّاسِ، کَیْ لا یَتَبیَّغَ بالفقیرِ فَقْرُهُ» یعنی حکمران باید شبیه ضعیف‌ترین مردم باشد.

این روزنامه در ادامه نوشت: یعنی حتی اگر داراست باید دارایی‌اش را کناری گذارد و در دوران مسئولیت ساده‌زیستی پیشه کند! مگر امیرالمؤمنین خود را این‌گونه معرفی نمی‌کند که «إِنَّ اَللَّهَ جَعَلَنِی إِمَاماً لِخَلْقِهِ فَفَرَضَ عَلَیَّ اَلتَّقْدِیرَ فِی نَفْسِی وَ مَطْعَمِی وَ مَشْرَبِی وَ مَلْبَسِی کَضُعَفَاءِ اَلنَّاسِ کَیْ یَقْتَدِیَ اَلْفَقِیرُ بِفَقْرِی وَ لاَ یُطْغِیَ اَلْغَنِیَّ غِنَاهُ» خداوند مرا پیشوای خلقش قرار داده و بر من واجب کرده که در رفتار، خوراک و پوشش مثل یکی از افراد عادی مردم رفتار کنم تا این که فقیر به فقرم اقتدا و ثروتمند با ثروتش طغیان نکند! اینها چه قرابتی با رفتار دبیری دارد که پزشکیان را مجاب کند او را بر مصدر امور نگه دارد؟!

رئیس‌جمهور داعیه عدالت؛ خوب می‌داند که «رضایت عمومی» مردم را باید محصول نزدیکی «امکانات» به «توقعات» دانست و توقعات مردم از زندگی به‌صورت دقیق همان سطحی است که مسئولان در آن هستند.

اما آنچه در این میان بیش از هرچیزی خودنمایی کرد و سوال‌برانگیز و حتی شائبه برانگیز شد، تکذیبیه عجیب معاونت پارلمانی بود. مشخص نیست هنگامی که دبیری در سفر به قطب جنوب به سر می‌برده است، علت چنین تکذیبیه‌ای و رد کردن اصالت خبر و تصاویر چه بوده است؟!

در شرایطی که خود می‌دانند که دبیری در قطب جنوب به سر می‌برد، کذب دانستن آن و سپس تاییدش از سوی رئیس جمهوری، تنها به کاهش سرمایه اجتماعی دولت و کاهش سطح اعتماد به تکذیبیه‌ها می‌انجامد و مشخص می‌کند آن جمله معروف ایرانی‌ها آنچنان هم دور از واقعیت هم نیست: «وقتی چیزی را تکذیب کردند، بدان که اتفاق افتاده است!»

 

ارسال نظر

  • پدبدار

    سوال: چرا سفر قطب جنوب کار دست شهرام دبیری داد؟
    جواب: حسادت و تنگ نظری.

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها