اگر ایرانی ساخته‌اید که جای زندگی نیست چرا استعفاء نمی‌دهید! اگر هم از نحوه مدیریتتان رضایت دارید چرا فرزندان را راهی دیگر نقاط جهان می‌کنید؟

از سعیدرضا عاملی، به عنوان یکی از طراحان اصلی سیاست‌هایی یاد می‌شود که در پی اعتراضات آبان ۱۳۹۸ به قطع سراسری اینترنت در کشور منجر شد. همچنین برخی کارشناسان سعید رضا عاملی را یکی از "طراحان اصلی" پروژه شبکه ملی اطلاعات معروف به "اینترنت ملی" توصیف می کنند.

اگر ایرانی ساخته‌اید که جای زندگی نیست چرا استعفاء نمی‌دهید! اگر هم از نحوه مدیریتتان رضایت دارید چرا فرزندان را راهی دیگر نقاط جهان می‌کنید؟

مشرق نیوز سعیدرضا عاملی را به داشتن تابعیت دوگانه متهم کرده بود

 

 

گروه سیاسی- یکی از وعده‌های مسعود پزشکیان در انتخابات، رفع فیلترینگ و برخورد با مافیای فیلترشکن فروش بود. او بعد از روی کارآمدن هم بارها اعلام کرد که به دنبال رفع فیلترینگ است. موضوعی که سخنگوی دولت هم هر هفته با اشاره به این که رئیس جمهور وعده‌هایش را از یاد نبرده مردم را به صبر دعوت می‌کرد تا اینکه اعلام شد: براساس روایت های منتشر شده، سران سه قوه، وزرای اطلاعات، آموزش و پرورش، ارتباطات، علوم، فرهنگ، معاون علمی رئیس جمهور، ضرغامی و محمد سرافراز از جمله موافقان طرح رفع فیلترینگ هستند اما در مقابل وزیر دفاع، رئیس صدا و سیما، فرمانده فراجا، آقاتهرانی، سعیدرضا عاملی، رضا تقی پور، محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات، حمید شهریاری، محمد حسن انتظاری، غلامرضا جلالی، رسول جلیلی، ابوطالبی، آقامیری، و کامیار ثقفی، از مخالفین رفع فیلترینگ هستند.

اما نام سعیدرضا عاملی، یکی از مخالفان رفع فیلترینگ طی روزهای گذشته در فضای مجازی بیش از دیگران مطرح شد چون او تحصیلکرده لندن است و گفته می‌شود که دو فرزند عاملی ساکن اروپا هستند و همسر یکی از آن‌ها غیر ایرانی است. بعلاوه، بر طبق اسناد منتشره، حداقل یکی از فرزندان او تابعیت انگلیس دارد.

از سوی دیگر، اطلاعات دیگری مبنی بر مدیریت او بر شرکتی در حوزه ساختمان و املاک به نام «سیدنی استیت» در انگلیس تا سال ۲۰۲۳ میلادی، وجود دارد.

شریفی زارچی، استاد هوش مصنوعی در دانشگاه شریف، ضمن انتقاد شدید از عاملی نوشت: «شرم بر این فرد که هر دو پسرش به خارج ایران رفته و یکی تابعیت انگلیس دارد، اما خود را قیم ملتی که تمام عمر در ایران زندگی کرده‌اند می‌داند و با تداوم سیاست ایران‌سوز فیلترینگ، دلیلی به دلایل ناامیدی و مهاجرت جوانان می‌افزاید.»

محمد فاضلی، جامعه‌شناس ایرانی و استادیار سابق دانشگاه شهید بهشتی، در انتقاد به سعیدرضا عاملی، عضو حقیقی در شورا‌های انقلاب فرهنگی و فضای مجازی که حامی فیلترینگ است و  فرزندش تابعیت انگلیسی دارد با انتشار توئیتی واکنش نشان داد.

او در این باره نوشت: فرزندانتان را می‌فرستید وسط مملکت کفر و لهو و لعب، بعد اینجا مدعی تداوم فیلترینگ می‌شوید تا بچه‌های مردم را از دسترسی به فضای مجازی احتمالا آلوده به محتوای کفر و لهو و لعب محفوظ بدارید؟ بچه‌های شما نمی‌پرسند: بابا، مامان شما چقدر دورو و ریاکار هستی؟ از این تناقض ترک نمی‌خورید؟

حمید علیمی، مداح مستقل هم در توییتی با اشاره تلویجی به ماجرای تابعیت فرزند سعیدرضا عاملی با هشتگ تناقض نوشت: بعضی از مدیران و مسئولین، فرزندانشان را برای ادامه زندگی به خارج روانه می‌کنند! خب اگر ایرانی ساخته اید که جای زندگی نیست چرا استعفاء نمی‌دهید! اگر هم از نحوه مدیریتتان رضایت دارید چرا فرزندان را راهی دیگر نقاط جهان می‌کنید؟!

سعیدرضا عاملی کیست؟

از سعیدرضا عاملی، به عنوان یکی از طراحان اصلی سیاست‌هایی یاد می‌شود که در پی اعتراضات آبان ۱۳۹۸ به قطع سراسری اینترنت در کشور منجر شد. همچنین برخی کارشناسان سعید رضا عاملی را یکی از "طراحان اصلی" پروژه شبکه ملی اطلاعات معروف به "اینترنت ملی" توصیف می کنند.

بی بی سی فارسی درباره این عضو شورایعالی فضای مجازی می نویسد: اسناد سازمان ثبت املاک بریتانیا نشان می دهد که سعیدرضا عاملی یک دستگاه آپارتمان در شمال لندن دارد. این ملک که در سال ۲۰۰۳ میلادی به قیمت بیش از ۲۰۰ هزار پوند ظاهرا با وام بانکی خریداری شده امروزه می تواند بیش از نیم میلیون پوند ارزش داشته باشد.

اسناد خانه شرکت های بریتانیا هم حکایت از آن دارد که آقای عاملی بین سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۱ میلادی با اردشیر فتحی نژاد، رئیس سابق ستاد وزارت نفت، مدیریت دو شرکت بریتانیایی را برعهده داشته است: ارم و پارس کالچرال گروپ (گروه فرهنگی پارس).

اردشیر فتحی نژاد آن روزها از معاونت وزارت نفت به مدیریت دو شرکت نفتی ایران در لندن منصوب شده بود: خدمات پتروپارس که بعدها به پتروپارس بریتانیا تغییر نام داد و شرکت کالا. این در حالیست که آقای عاملی در دانشگاه رویال هالووی در رشته جامعه شناسی ارتباطات دانشجوی دوره دکترا بود. بنا بر اسناد خانه شرکت ها، اساسنامه ارم شامل دامنه گسترده ای از فعالیت های مالی و تجاری بوده اما پارس کالچرال گروپ به طور مشخص ترویج فرهنگ ایرانی در بریتانیا از طریق هنر و فیلم را هم در اساسنامه خود داشته است.

دو شرکت یادشده در سال ۱۹۹۹ به فاصله سه هفته از یکدیگر ثبت و پس از حدود یک سال و نیم در بهار ۲۰۰۱ منحل شدند.

انتصاب سعید رضا عاملی به دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی در دی ۱۳۹۷ با واکنش شدید رقبای راستگرای او مواجه شد. از یک طرف، عزت‌ الله ضرغامی، رئیس پیشین صدا و سیما، وحید حقانیان، معاون امور ویژه دفتر رهبر را به لابی گری پشت پرده برای این انتصاب متهم کرد - اتهامی که آقای حقانیان به آن پاسخی نداد.

از طرف دیگر، مشرق نیوز، از رسانه های نزدیک به سپاه پاسداران، با طرح "ابهاماتی" درباره سوابق آقای عاملی او را به "غرب‌زدگی" و داشتن "تابعیت دوگانه" متهم و این سوال را مطرح کرد که آیا در بریتانیا فقط ملک دارد "یا ایشان تابعیت یا کارت سبز انگلیس را هم دریافت کرده‌اند؟"

پاسخ‌ آن اتهامات را نه آقای عاملی که هوادارانش دادند. محمد مرندی، رئیس پیشین دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، گفت که سعیدرضا عاملی از شخصیت‌های علمی و انقلابی برجسته است که فقط تابعیت ایران را دارد و اتهام غرب زدگی هم به او نمی چسبد زیرا با کارهای تحقیقاتی تخصصی خود "مهم‌ترین اقدامات را برای شناخت غرب و نقد عقلانی و نظام‌مند غرب انجام داده است."

کانال تلگرامی "قرارگاه سایبری عمار" متعاقبا با انتشار عکسی از عباس عاملی، یکی از دو پسر آقای عاملی که در بریتانیا زندگی می‌کند، مدعی شد که شرکت های بریتانیایی هم به نام آقای عاملی (پدر) و فرزندانش وجود دارد.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها