آیا محاکمه سران سازمان تروریستی مجاهدین خلق در راه است؟
گروه و ستادی را مأمور و موظف کردهایم تا برخی پروندههای عقبمانده بهخصوص پروندههای گروهکهایی را که در اوایل انقلاب علیه اقشار و طبقات مختلف مردم و کشور دست به جنایات میزدند، به سرانجام برسانند.
غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشر خبر داد: پرونده عظیمی برای منافقین و ۱۰۷ نفر از اعضای ارشد آنها تشکیل شده است
غریب آبادی با اشاره به اینکه پرونده عظیمی برای منافقین و ۱۰۷ نفر از اعضای ارشد این گروهک تروریستی تشکیل شده، گفت: ایران خواهان خلاصی جهان از شر تروریسم و گروهکهای تروریستی است.
اما ماجرای تشکیل پرونده و محاکمه چیست؟
جمهوری اسلامی ایران از زمان استقرار با یک نیروی خشنی مواجه شد به نام گروههای مخالف از جمله سازمان مجاهدین که به منافقین مشهور شد، گروهایی که عموماً دارای تفکرات رادیکال بوده و به سلاحهای گرم مجهز بودند. القای تفکرات خشونت آمیز، تقابل با نظام نوپا ناشی از تفکرات انحرافی و التقاطی بود که توانست اعضای بسیار و سمپاتهایی را جذب این گروهها کند.
نتیجه این تقابل ایجاد ترورها و انفجارها و برخوردهای حتی جنگی بود که هزینه آن را در بسیاری از موارد مردم عادی پرداختند، بخصوص هنگامی که در صحنه درگیریها جان خود یا نزدیکان خود را از دست دادند.
چه تعدادی بر اثر ترورها جان خود را از دست دادند؟
قرائت رسمی جمهوری اسلامی از اقدامات و عملیاتهای گروههای مبارز علیه این نظام، بیش از 17 هزار «شهید ترور» است که بارها از زبان مسئولین بیان شده و حتی این تعداد را عاملی برای اثبات تروریستی بودن گروههای مخالف خود معرفی میکند.
حالا اما تبیین جنایات، به تلاش برای محاکمه عوامل جنایات تغییر یافته است.
این شیوه جدید که پیش از این در بیانیههای راهپیماییهای رسمی و در قالب درخواستهای مردمی بیان میشد، در بحبوحه دادگاه حمید نوری که با شکایت برخی از اعضای سازمان تروریستی مجاهدین خلق در سوئد محاکمه میشد، به ادبیات برخی مسئولین کشور اضافه شد که در آن خواستار محاکمه سران این گروه شدند.
آیا محاکمه سران مجاهدین در راه است؟
این روزها تحرکات دستگاه قضایی حکایت از این دارد که محاکمه و یا حداقل دادگاه نمادینی برای محاکمه سران گروههایی مانند مجاهدین خلق در راه است.
ماه قبل منتظری، دادستان کل کشور که در مراسم سالگرد انفجار هفتم تیر و در محل وقوع این انفجار در دفتر سابق حزب جمهوری اسلامی سخنرانی میکرد، گفت:
«با همکاری دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی و قضایی اکنون بر علیه این سازمان خبیث تروریستی ۷۰۰ کیفرخواست همراه با لیستی از اسامی تروریستهای این سازمان در دستگاه قضایی تشکیل شده و به دادگاه فرستاده شد و به زودی دادگاه بینالمللی مجازات این جانیان برگزار خواهد شد.»
یک نمونه دیگر آن مربوط به انتشار آگهی دادگاه کیفری یک استان تهران بود که از اعضای متواری سازمان مجاهدین خلق خواست تا وکیل قانونی خود را به این دادگاه معرفی کنند. طبق متن آگهی، وکلا باید در فرآیند رسیدگی به پروندهای که برای آنها تشکیل شده از این افراد دفاع کنند.
مسعود رجوی زنده است یا نه؟
اسامی که در آگهی منتشر شده قابل توجه هستند؛ مسعود رجوی، مریم قجر عضدانلو (معروف به مریم رجوی)، مهدی ابریشمچی، زهره اخیانی، فهیمه اروانی، قدسی خرازیان، جمیله ابریشمچی و محمود قجر عضدانلو.
البته درخواست دادگاه کیفری یک استان تهران از مسعود رجوی برای معرفی وکیل در حالی که مسئولان و رسانههای کشور چندین بار اعلام کردهاند که وی مرده است، کمی عجیب است و نظریه کسانی که معتقدند او هنوز زنده است را تقویت میکند.
اما یادآوری میکنیم که؛ ماه قبل و در نزدیکی سالروز انفجار حزب جمهوری اسلامی یک کارشناس امور امنیتی و بینالملل به نام مهدی احمدزاده اعلام کرد: «بر اساس آخرین یافتهها، مسعود رجوی چند سال قبل مرده و هماکنون در گورستانی در پاریس مدفون است.»
ستاد رسیدگی به پرونده منافقین در قوه قضائیه ایجاد شد
دیروز هم محسنیاژهای، رئیس قوه قضاییه از موظف و مأمور شدن گروه و ستادی در دستگاه قضا خبر داد تا برخی پروندههای عقبمانده بهخصوص پروندههای گروهک منافقین که در اوایل انقلاب علیه اقشار و طبقات مختلف مردم و کشور دست به جنایات زده بودند را مورد رسیدگی قرار دهند.
رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قضایی و در میان مسئولان عالی دستگاه قضا با اشاره به اینکه رسیدگی به پروندههای عقبمانده گروهکهایی که در اوایل انقلاب علیه مردم و کشور مرتکب جنایات شدند یکی از دستور کارهای این دوره قوه قضاییه است، گفت: «گروه و ستادی را مأمور و موظف کردهایم تا برخی پروندههای عقبمانده بهخصوص پروندههای گروهکهایی را که در اوایل انقلاب علیه اقشار و طبقات مختلف مردم و کشور دست به جنایات میزدند، به سرانجام برسانند.
به این گروه و ستاد تکلیف کردهایم که در رسیدگیهای خود ضمن رعایت قانون و اتخاذ تدبیر، درک درستی را در قبال جنایات این گروهکها (مانند منافقین) در مقطع زمانی اوایل انقلاب داشته باشند و این قبیل موضوعات را لحاظ کنند که این گروهکها چه جنایاتی را علیه کودکان و زنان روا میداشتند و مردم عادی را هدف قرار میدادند و با دشمن متجاوز و متخاصم نیز همراهی و هماهنگی داشتند و به او اطلاعات میدادند.»
نگاهی گذرا به پرونده حمید نوری
تلاشها برای محاکمه اعضای مجاهدین در حالی صورت میگیرد که طرف مقابل در این خصوص حضوری پررنگ دارد. از جمله نمونههای آخر آن همانطور که در سطور بالا گفته شد، محاکمه حمید نوری است.
کارمند سابق قوه قضاییه که آبانماه سال 1398 در جریان سفر شخصی به سوئد در فرودگاه استکهلم و به واسطه شکایت برخی اعضای مجاهدین خلق بازداشت شد.
اتهام او که در دادگاه بدوی به حبس ابد محکوم شد و دادگاه تجدید نظر او در حال برگزاری است، طبق اعلام کیفرخواست دادستان سوئد، مشارکت در اعدام گسترده اعضا و طرفداران سازمان مجاهدین خلق در دهه 1360 شمسی است.
ارسال نظر