طبقه متوسطی که در اعتراضات شرکت نکرد، در انتخابات شرکت میکند؟
آیا طبقه متوسط که اعلام شده هنوز اعتقاد خود را به رفتارهای مدنی، اصلاحی و تعاملی از دست نداده، حاضر به مشارکت بالا در انتخابات خواهد شد؟
ناکجاآبادهای عجیب و غریب پس از حذف رفتارهای مدنی طبقه متوسط
روزنامه اعتماد نوشت:
همزمان با بروز رخدادهای اعتراضی سال ۱۴۰۱، زمانی که از تحلیلگران درخصوص چرایی فراگیر نشدن اعتراضات پرسش میشد، اغلب از کنشگری طبقه متوسط به عنوان مهمترین مانع فراگیر شدن اعتراضات سخن میگفتند.
در واقع از منظر تحلیلگران، عدم اعتقاد طبقه متوسط به رویکردهای سلبی، تند و رادیکال علت اصلی فراگیر نشدن اعتراضات سال۱۴۰۱ برآورد می شد. اما روی دیگر سکه رفتارهای سلبی طبقه متوسط مرتبط نحوه کنشگری طبقه متوسط در آوردگاههای سیاسی پیش روست.
آیا طبقه متوسط که اعلام شده هنوز اعتقاد خود را به رفتارهای مدنی، اصلاحی و تعاملی از دست نداده، حاضر به مشارکت بالا در انتخابات خواهد شد؟
تقی آزاد ارمکی جامعهشناس، معتقد است که طبقه متوسط در وضعیت انتظار و نظاره قرار گرفته است و منتظر تحولات پیش روست.
به اعتقاد این استاد دانشگاه تهران، هرچند قانون جدید انتخابات، محدودیتهای مرتبط با حجاب و عفاف، ادامه فیلترینگ، محدودسازی کسبوکارها و… این طبقه را در وضعیت متضادی قرار داده، اما «این طبقه هنوز هم معتقد است که باید از مسیر رفتارهای مدنی حرکت کند و از رفتارهای رادیکال دوری کند.» اما این روند تا کجا ادامه خواهد داشت؟
آزاد ارمکی به این نکته اشاره میکند: «این روند تا جایی ادامه دارد که طبقه متوسط تمام انرژی خود را برای رفتارهای مدنی از دست بدهد.
پس از این مرحله است که دیگر این طبقه عاملیت تحولات نخواهد بود بلکه اتفاقات روند را به دست میگیرند.» اتفاقاتی که از دید این جامعهشناس ممکن است جامعه را به سمت ناکجاآبادهای عجیب و غریب رهنمون سازد.
ارسال نظر