گفتوگوی رودرروی جریانات سیاسی با رهبری میتواند کارگشا باشد
پیشنهاد ما گفتوگوی رودرروی جریانات سیاسی مانند دانشگاهیان، حوزویان، فعالان صنفی و مدنی با رهبری است. اگر این گفتوگو بتواند بین رهبری و جریانات سیاسی، دانشجویان و حوزویان دلسوزی که منتقد وضع موجود هستند و نسبت به برونرفت از بحرانها راهکارهایی دارند اتفاق بیفتد، میتواند خیلی از مشکلات را شفاف و باعث رفع بحران شود.
حسین احمدی عضو شورای مرکزی و دفتر سیاسی، سخنگوی حزب مجمع ایثارگران در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که راهکار شما برای برونرفت از وضعیت موجود چیست و به چه شکل میتوان این اشکالات را برطرف کرد، گفت: مشکلات و بحرانی که ما در آن قرار گرفتیم یکشبه به وجود نیامده و انتظار اینکه به صورت یکشبه هم بخواهد برطرف شود، غیرمنطقی است. بنابراین ما راهکارهای برونرفت از وضعیت موجود را باید در قالب رفع بحران ببینیم اما این راهکارها باید در سه دسته کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت طبقهبندی شود و با یک صداقت و شفافیتی این مسیر طی شود.
وی افزود: مخاطب ما که مردم هستند، باید بتوانند این اعتماد را پیدا کنند. بنابراین برای آغاز، راهکارها به صورت کوتاهمدت با آزادی زندانیها، تغییر رفتار و کنشهایی که حاکمیت نسبت به این بحران دارد، آزادی رسانهها و فضای مجازی میتواند پالسهای مثبتی باشد. ایجاد شرایط گفتوگو، آزادی بیان و رسانه به عنوان یکی از ارکان اصلی آزادی قلمداد میشود. آزادی بازداشتیها، رفع حصر محصورین، متفکرین که در واقع دغدغه و دلسوزی نسبت به بسترهای موجود داشتند و پیش از این با نگاه کارشناسی نسبت به وضع بحرانی، ورود کردند و تحلیلهایی داشتند.
گفتوگو فیالنفسه بسیار توصیه میشود
این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که در روزهای گذشته برخی از سران اصلاحطلب با شخصیتهای نظام دیدار داشتند و یکسری توصیه و راهکارها برای حل بحران موجود ارائه دادند. فکر میکنید این جلسات تا چه اندازه میتواند تاثیرگذار باشد، گفت: گفتوگو فیالنفسه بسیار توصیه میشود. اصلا کسی نمیتواند بگوید اصلاحطلب هستم اما از گفتوگو گریزانم. اصلاحات بر مبنای همفکری و هممسالگی است و گفتوگو میتواند سنگبنای آن را پیدا کند. بنابراین ما گفتوگو را از جمله گفتوگو با حاکمیت مفید میدانیم.
احمدی در ادامه گفت: نتیجه گفتوگوها برای جلوگیری از تشدید بحران، بازگشت به مردم، توجه به حقوق معترضان و توجه به مطالبات اعتراضکنندگان بود. اما در عمل انگار تصمیمگیریها و خروجیهای نهایی به نتیجه متفاوتی منجر شده است. بنابراین تداوم گفتوگو میتواند زمانی فایده داشته باشد که تاثیرپذیر بوده و تداوم گفتوگوی بیفایده مورد انتظار نیست و مردم هم وقتی نتیجه این گفتوگوها را غیرمفید میبینند آن را قضاوت میکنند.
گفتوگوها میتواند راهگشا باشند
وی افزود: بنابراین ما بر این باور هستیم که این گفتوگوها میتواند راهگشا باشند منوط به اینکه اشخاص مسئول مسئولیت رفع بحران داشته باشند، در پست تشریفاتی، فاقد اراده و تحت دستور نباشند. ما شاهد بودیم که نمایندگانی از اصلاحطلبان، پس از گفتوگویی که با دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس قوه قضائیه داشتهاند، پس از آن با اعدام مواجه شدیم که بسیار ناامیدکننده و عملا آب یخی بر روی این گفتوگوها بود.
این فعال سیاسی در ادامه گفت: پیشنهاد ما گفتوگوی رودرروی جریانات سیاسی مانند دانشگاهیان، حوزویان، فعالان صنفی و مدنی با رهبری است. اگر این گفتوگو بتواند بین رهبری و جریانات سیاسی، دانشجویان و حوزویان دلسوزی که منتقد وضع موجود هستند و نسبت به برونرفت از بحرانها راهکارهایی دارند اتفاق بیفتد، میتواند خیلی از مشکلات را شفاف و باعث رفع بحران شود. امیدواریم شرایطی فراهم آید که جریانات سیاسی جدی، ریشهدار و شناسنامهدار وابسته به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بتوانند امکان گفتوگوی مستقیم با رهبری را داشته باشند تا در آنجا مسائل را به طور جدیتر مطرح کنند.
احمدی در پاسخ به این سوال که در بحث ترمیم کابینه برخی معتقدند صرف استیضاح یا جا به جایی افراد نمیتواند تاثیرگذار باشد به نظر شما راهکار موثر در برای حل مشکلات چیست، گفت: بحث استیضاح وزیر یا جابهجایی افراد قطعا نمیتواند در وضع موجود کارساز باشد یا اصلا به سلامت و صداقت نگریسته شود. در شرایط فعلی به نظر میرسد این جابهجاییها نتیجهبخش نیست. ما معتقدیم بحرانی که منجر به اعتراضات عمومی به ویژه در نسل جوان و تحصیلکرده جامعه و دانشگاهی شده ناشی از رفتارها و برخوردهای حاکمیت است.
وی معتقد است: نهادهای انتصابی عموما باید حذف و به نهادهای انتخابی واگذار شوند و پاسخگویی معنی پیدا کند. نظام نظارتی و قانونگذاری زمانی معنای خودشان را پیدا میکنند که به استاندارد و واقعیتهای قانونی خودشان نزدیک باشند.
وی افزود: در کنار این شرایط و علل بی اثر بودن استیضاح و تغییر وزرا، نکته دیگر فقدان رسانه ملی و رسانههای آزاد نیز مزید بر علت است که پشت پرده این استیضاحها، جابجاییها و مناسبات مفسدهانگیز پنهان میماند و به همین دلایل است که استیضاح در شرایط کنونی مسئلهای را حل نخواهد کرد بلکه بر مسائل نیز میافزاید. امروز ما با بحث حاکمیت یکدست مواجه هستیم.
یعنی یک جریان و تفکری بر نظام حاکم شد و تصورش در این بود که با یکدست کردن حاکمیت میتواند خیلی از مسائل را حل کند و با حذف نیروهای سیاسی و سلایق مختلف میتواند با حاکم کردن یکدست یک جریان سیاسی خیلی از مسائل را حل کند. ولی امروز میبینیم اتفاقا ناکارآمدی حاکمیت یکدست در عرصه داخلی و چه بینالمللی بسیار خودنمایی میکند و عملا کشور را به بحران کلان فرو برده است.
این فعال سیاسی در ادامه گفت: ما در کشورمان به دلیل حاکمیت یکدست، دچار فقدان نظام نظارتی، مسئولیت و پاسخگویی هستیم و به همین دلایل هم با اعتراضات مواجه شدیم و امروز طبقه متوسط به یک طبقه فروکاسته به دلیل توزیع فقر دچار شده و نگران این هستیم که در آینده لشگر گرسنگان، بیکاران و طبقه فرودستان اجتماعی به اعتراضات بپیوندند.
ارسال نظر