ابهام در سرنوشت ماجراجویی های واشنگتن در منطقه خلیج فارس

اگر چه هر دو سوی منازعه اینک بالا گرفته واشنگتن - تهران، مرتبا بر عدم امکان بروز جنگ میان دو کشور تاکید می کنند، اما ناظران آگاه بر این باورند آنچه در عمل و بر روی زمین در حال رخ دادن است، پی آمدی جز این دارد.

ابهام در سرنوشت ماجراجویی های واشنگتن در منطقه خلیج فارس

 واشنگتن افزون بر اعزام ابرناو هواپیمابر آبراهام لینکلن که از آن به "پایگاه نظامی متحرک" یاد می شود و یگانی از بمب افکن ها به سوی خلیج فارس، روز جمعه دو تصمیم جنجالی برای فرستادن یک هزار و پانصد نیروی نظامی به خاورمیانه و سرعت بخشیدن به فروش ۸.۱ میلیارد دلار تسلیحات به عربستان، امارات و اردن بدون کسب مجوز از کنگره اتخاذ کرد. 

این در حالی است که سردارسرلشکر پاسدار غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء ستاد کل نیروهای مسلح روز شنبه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که تلاش دشمن برای بی ثباتی ایران راه به جایی نمی برد، گفت:به دشمن هشدار می دهیم درباره قدرت و اراده ملت ایران دچار اشتباه در محاسبه نشود که این اشتباه برای آنها پرهزینه خواهد بود.

مخالفت دموکرات ها با رفتارهای خودمحورانه ترامپ

IMG_20190526_225634_940

 این همه در شرایطی است که دامنه این مخاصمات به داخل هیات حاکمه ایالات متحده نیز   کشیده شده است و تصمیم دولت ترامپ برای اعزام نظامیان بیشتر به خاورمیانه و فروش تسلیحات به عربستان و امارات بدون کسب مجوز از کنگره با واکنش خشم آلود شماری از نمایندگان این کشور مواجه شده است.

به گزارش تارنمای هیل، دو سناتور دموکرات اعلام کردند که رئیس جمهوری آمریکا  از ایران به عنوان توجیهی برای تسریع در فروش سلاح به برخی کشورهای عربی استفاده کرده است.

دموکرات‌ها اخیراً هشدار داده بودند که دولت ترامپ قصد دارد با استفاده از «حفره های ابهام آمیز» در «قانون کنترل صادرات تسلیحات» یک قرارداد فروش سلاح به عربستان را نهایی کند.

اقدام تازه دولت ترامپ واکنش شدید برخی نمایندگان کنگره را برانگیخت. 

«باب منندز» سناتور دموکرات در بیانیه‌ای با انتقاد از دولت آمریکا اعلام کرد: من مانع از آن شده‌ام که دولت ترامپ ده‌ها هزار بمب نقطه زن را به عربستان و امارات بفروشد، مگر آنکه ثابت کند که کمک‌ها و فروش‌های تسلیحاتی آمریکا به عربستان و امارات، احترام این دو کشور را به حقوق بشر در یمن افزایش می‌دهد.

این سناتور دموکرات ادامه داد: اقدامات حکومت عربستان در نقض حقوق بشر آشکار است و سابقه محمد بن سلمان (ولیعهد سعودی) در کشتار افراد بی گناه از جمله قتل جمال خاشقچی در کنسولگری عربستان در استانبول همین را نشان می‌دهد.

وی افزود: همچنین گزارش‌هایی در مورد نقض حقوق یمنی‌ها توسط امارات وجود دارد. علاوه بر این، تجهیزات نظامی آمریکایی به شبه نظامیان رادیکال قاچاق می‌شود. این گزارش‌ها نگران کننده است.

سناتور «کریس مورفی» از اعضای ارشد دموکرات در کمیته روابط خارجی سنا نیز گفت که دولت ترامپ با چنین اقداماتی «رویه خطرناکی» را پایه گذاری می‌کند. 

وی افزود: طبق قانون اساسی، اعلان جنگ و نظارت بر فروش تسلیحات بر عهده ماست.

تصمیم دولت آمریکا برای تسریع در فروش تسلیحات به عربستان و امارات در حالی است که پنتاگون روز جمعه اعلام کرد که یک هزار و ۵۰۰ نیروی دیگر را به خلیج فارس اعزام می‌کند.

این تصمیم نیز با واکنش شدید برخی نمایندگان کنگره روبرو شد.

 «آدام اسمیت» عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا اعزام نیروهای بیشتر به خاورمیانه را «نگران کننده» خواند.

وی در بیانیه‌ای اعلام کرد: اعزام پرسنل و تجهیزات بیشتر بدون داشتن یک راهبرد مشخص، غیرعاقلانه است و به نظر می‌رسد که یک اقدام آشکار برای افزایش تنش با ایران است.

اقدامات ضدایرانی دولت ترامپ و روابط نزدیک آن با سعودی‌ها مخالفان سرسختی در آمریکا و سایر کشورها دارد. چشم پوشی آمریکا از جنایات سعودی‌ها در یمن و پرهیز از مجازات ریاض به دلیل دست داشتن در قتل جمال خاشقچی از جمله مسائلی است که نارضایتی‌ها از دولت ترامپ را شدت بخشیده است.

ترامپ البته در توجیه رویکرد خود به عربستان از سودآوری قراردادهای تسلیحاتی با سعودی‌ها سخن گفته و استدلال کرده که فشار بر ریاض به دلیل قتل خاشقچی باعث از دست رفتن قراردادهای تسلیحاتی می‌شود.

 

ارسال نظر

یادداشت

آخرین اخبار

پربازدید ها