در برابر همسر همیشه ناراضی چه کنیم؟
برخی افراد همیشه از کارها و رفتارهای همسرشان ناراضی هستند. زندگی با این افراد سخت است اما می توان با روشی صحیح با همسران ایرادگیر برخورد کرد.
زن و مرد در زندگی مشترک باید مایه آرامش یکدیگر باشند اما برخی همسران مدام در حال سرزنش و ایراد گرفتن و انتقاد از همسرشان هستند. همسران ایرادگیر و سرزنشگر آنگونه که همسرشان هستند، او را دوست ندارد و دائم در حال تلاش برای تغییر همسر خود هستند و فکر می کنند با ایراد و سرزنش می توانند همسر خود را تغییر دهند اما این کار نه تنها باعث کم شدن اعتماد به نفس همسرشان می شود بلکه از موفقیت های او جلوگیری می کند.
علت ایراد گرفتن همسر
اغلب نارضایتی و بهانه جویی همسرتان ربطی به کارها و رفتارهای شما ندارد و احتمالا اگر شما از او دور باشید او از یک نفر دیگر ایراد می گرفت. درک اینکه انتقادها و عیب جویی های همسرتان ارتباط مستقیمی با شما ندارد، مشکل است اما باید بدانید افرادی که ایرادها و عیب های دیگران را پیدا می کنند، از دست خود و زندگیشان ناراضی و ناراحت هستند و ممکن است والدینی منتقد داشته و یاد گرفته که به این صورت ارتباط برقرار کنند، یا شاید خشمی نهفته را با خود حمل می کنند یا از سالها پیش افسوس چیزی را در دل دارند.
پیامد زندگی با همسر سرزنشگر و ایرادگیر
یکی از پیامدهای زندگی با مردان و زنان ایرادگیر، ایجاد وسواس خفیف و یا گاهی شدید در همسر آنهاست.
همسر افراد ایرادگیر به دلیل نادیده گرفته شدن نقاط قوت و رفتارهای مثبتشان دچار کمبود محبت می شوند.
همسر افراد ایرادگیر اگر راه حلی برای ایرادگیری همسرشان نیاندیشند و راه برخورد با او را ندانند ، در صورت تداوم این برخوردها و حرکات دچار مشکلات شخصیتی و رفتاری می شوند.
همسر افراد ایرادگیر و بهانه جو به مرور زمان اعتماد به نفس و روحیه انسانی خود را از دست می دهند.
همسر افراد ایرادگیر و بهانه جو ممکن است به دلیل بروز ندادن عصبانیت و خشم خود دچار افسردگی های مزمن شوند.
رفتار صحیح با همسر ایرادگیر و انتقاد کننده
زندگی با همسر ایرادگیر بسیار دشوار است و شما برای سلامت روحی و هیجانی خود باید چگونگی رفتار با همسر ایرادگیر را بیاموزید. در ادامه به شما رفتار صحیح با همسر ایرادگیر و انتقاد کننده را می آموزیم.
جنگ و دعوا راه نیاندازید
بسیاری از افراد پس از انتقاد و ایراد گیری همسرشان نمی توانند این وضع را تحمل کنند و جنگ و دعوا و جر و بحث را آغاز می کنند و در زندگی خود تنش ایجاد نموده و وارد حاشیه های بیخود می شوند و باعث می شوند که شرایط ناخوشایند ایراد گیری ها تداوم پیدا کند.
واکنش درست نشان دهید
پس از ایراد گرفتن همسرتان خونسردی خود را حفظ کنید و نقد و ایراد جویی او را بررسی نکنید اما ساکت نمانید زیرا سکوت باعث برانگیخته شدن خشم همسرتان می شود. مثلا اگر او می گوید تو خانه را خوب تمیز و مرتب نمی کنی، شما بگویید:ممکن است حق با تو باشد یا وقتی می گوید:کاش شبیه خانواده ام بودی، شما بگویید:من مقایسه کردن را دوست ندارم.
احساسات خود را نادیده بگیرید
بعد از ایرادگرفتن همسرتان شما ممکن است که دچار احساسات منفی زیادی شوید اما سعی کنید بر روی رفتار و احساسات خود کنترل داشته و احساسات تند برانگیخته شده را نادیده بگیرید زیرا واکنش نشان دادن و حرف زدن طبق آزاری که دیده اید، سبب می شود هر دوی شما درگیر لحظات دردناکی شوید و نتوانید کمکی به همدیگر بکنید.
با خودتان روراست باشید
اگر همسرتان همیشه از شما انتقاد نمی کند و انتقادهای او بیشتر بر سر موضوعات خاصی است، با خودتان روراست باشید و بیاندیشید آیا کار یا رفتاری نموده اید که او آزرده شده و این احساس را به او داده که مورد بی احترامی شما قرار گرفته است پس سریعا در پی دفاع کردن و آغاز مبارزه کلامی نباشید.
حد و حدود تعیین کنید
اگر پس از بررسی همه چیز علتی برای رفتار بد همسرتان پیدا نکردید، باید حد و حدود برای همسرتان تعیین کنید و به هیچکس اجازه ندهید به اعتماد بنفس شما لطمه بزند زیرا همسر شما وظیفه دارد با شما با احترام و توجه رفتار کند.
مشخص کنید اجازه ی چه رفتارهایی از دیگران را نسبت به خود می دهید تا آسیب نبینید. تعیین کردن حد و حدودهای فردی سالم از داشته های با ارزش تان محافظت می کند.
طرف مقابل را متهم نکنید
برای مشخص نمودن حدود شخصیتان طرف مقابلتان را متهم نکنید و جملات خود را با «من» شروع کنید تا تمرکزتان روی خود باقی بماند و اینگونه جلوه نکند که شما طرف مقابلتان را متهم می کنید.
جدی و محکم بمانید
در زمان تعیین نمودن حد و حدود ممکن است همسرتان حرف های شما را درک کند یا اینکه با عصبانیت واکنش نشان بدهد اما شما باید جدی و محکم باشید زیرا وظیفه ی شما نیست که واکنش او را تعیین کنید.
رفتار با مرد ایرادگیر
تن صدایتان را بالا نبرید
همانطور که گفتیم در زمان تعیین نمودن حد و حدود ممکن است همسرتان با عصبانیت واکنش نشان بدهد، شما در این زمان خونسرد باشید و تُن صدا و لحن تان ملایم باشد زیرا با فریاد زدن همسرتان فقط صدای هیجان شما را خواهد شنید و نمی توانید به هدف خود دست یابید.
خوشبین باشید
تعیین حد و حدود را با تمرین کردن می توانید به خوبی یاد بگیرید، ممکن است تعیین حد و حدود در ابتدا حس خوبی نداشته باشد اما چیز خوبی برای هر دوی شماست پس خوشبین باشید.
از مشاور کمک بخواهید
اگر خودتان قادر به حل این مشکل نیستید، از کسی که مشکل شما را درک می کند و متوجه چالش های شماست، مثلا یک مشاور کمک بگیرید. مشاوره می تواند منبع بسیار خوبی از حمایت برای هر کسی باشد که شرایط سختی دارد./ نمناک
ارسال نظر