حتی یک معاون وزیر هم قربانی سرویسهای ارزش افزوده شده بود
اینکه عدد یک را به شمارهای بفرستید و در قرعهکشی ماشین شرکت کنید، شبیه به بختآزمایی است، این راه سومی بود که با تهییج افکار عمومی به سراغش رفتند. در حالیکه بختآزمایی در شرع و منطق ما حرام است و سودجوییهای کلانی را به جیب صاحبان این کسبوکارها میبرد.
آذری جهرمی بیان اینکه خدمات ارزش افزوده از زمانی شروع شدند که بنا بود محتوای فاخر از شبکههای تلفن همراه به دست مردم برسد، افزود: نمونههای اولش ارسال شماره برای دریافت آیه قرآن، حدیثی از نهجالبلاغه و اشعار دیوان حافظ بود. بعد کمکم این مساله دچار اضمحلال، پیچیدگی و دگرگونی شد و حجم تجارت ناسالم در این فضا بالا رفت و انواع کلاهبرداریها شکل گرفت. زمانی شما برای اینکه یک آیه قرآن یا یک شعر حافظ را دریافت کنید، آگاهانه عددی را ارسال میکردید و عضو میشدید، اما بعد از مدتی عدهای کلاهبردار یاد گرفتند مردم را بدون آگاهی خودشان عضو این خدمات را کنند.
سال گذشته ما یک موردی را شناسایی کردیم که پنج شرکت در آمار دستکاری کردند. آنها مردم را به اجبار و بدون اطلاع آنها عضو خدمات ارزشهای افزوده کرده بودند که ما ۳۳ میلیارد تومان به مردم بازگرداندیم و پیامک دادیم که این پولها بدون اطلاعتان از حسابتان کسر شده است و پرونده این شرکتهای متخلف را به دادگاه فرستادیم.
مدلهای دیگری هم وجود دارد. مثل اینکه شما اپلیکیشنهای مختلفی را روی گوشیهای تلفن همراهتان نصب میکنید. برای قبلهنمایی، قرآن داشتن، گوش دادن به موسیقی، بازی کردن، دریافت دایرهالمعارف پزشکی؛ شما بنا به علاقهمندی اپلیکیشن موردنیاز خود را دانلود میکنید، اما غافل و بیاطلاع هستید که عدهای سودجو از طریق این اپلیکیشنها دسترسی میگیرند و پیامک درخواست فعالسازی و عضو شدن در خدمات ارزش افزوده را به جای شما به شرکت ارسال میکنند. این مساله باعث میشود جمع زیادی از مردم عضو این خدمات شوند.
سال گذشته ما شرکتی را شناسایی کردیم که بیش از 1000 اپلیکیشن در قالب مباحث مذهبی یا غیراخلافی و سرگرمی، ایجاد و در فضای مجازی منتشر کرده بود. انتشار و نصب این اپلیکیشنها باعث شده بود تعداد زیادی از مردم بدون اطلاع وارد این خدمات شوند. ما پرونده این شرکت را هم تشکیل دادیم و برای پلیس فتا فرستادیم و رونوشتی هم به دادستانی کل کشور دادیم.
حتی نمایندهای از مجلس شورای اسلامی که فارغالتحصیل دانشگاه استنفورد است و سالها معاون وزیر بوده، ۱۸ ماه قربانی سرویسهای ارزش افزوده بوده و هر ماه ۹۰ هزار تومان از حسابش کسر میشد. برای روز سالمند به خانه سالمندان مراجعه کردم. خانمی آنجا بود که میگفت شارژ گوشیاش بدون اینکه با آن تماسی بگیرد تمام میشود و من دیدم عضو سه سرویس ارزش افزوده است. اینها کجا به سرویسهای ارزش افزوده کار دارند؟
بعد از اعلام کد ستاره ۸۰۰ ستاره ۶ مربع که اعلام کردیم به مردم شفافسازی میکنیم که بدانند چه مبالغی را در سرویسهای ارزش افزوده پرداخت کردهاند، بسیاری از مردم متعجب شدند و برایشان غیرقابل باور بود. "شایان" از کرمانشاه در مدت سه سال ۱۲ و نیم میلیون تومان برای خدمات ارزش افزوده هزینه داده بود. گوشی شایان یک نوکیای ساده بوده که حتی برای خدمات هوشمند هم از گوشیاش استفاده نکرده و بعد از دریافت این اساماس دچار سردرگمی شده که چگونه ممکن است این هزینه از او کم شده باشد./جماران
ارسال نظر